torsdag 30 april 2015

Doktorns ord får styra dagen

Idag blev jag serverad en repris på bordet, så istället för att ge er en ny snygg mugg, vill jag ge er några ord på vägen, sagt av han den där doctorn i den blå lådan:

You know that in nine hundred years of time and space and I've never met anybody who wasn't important 

Det kan vara något att ha i tanken. Det gäller dig och alla som du möter.

onsdag 29 april 2015

"Every human needs a vampire"

Citatet i bildtexten och i slutet är så klart från serien

True blood är en serie som vi sett, jag och min man. Han gav mig denna fina mugg efter att vi grävt ner oss i serien. Merlottes bar and grill står det på den. Teet smakar alltid lite blodigare i den muggen och inspirerar till fler böcker med hunger och blodtörst. Det passar så bra nu när jag jobbar igenom andra boken i Alvhilda-trilogin tillsammans med redaktör. Det är en blodig saga där man får följa en person med minst sagt skruvat sinne.
I True blood finns det vampyrer, shape shifters, varulvar och älvor. Som jag sagt tidigare, fantasy sätter inga gränser, de ger än ett gränslöst vitt ark att arbeta med. Inte nog med det. Det är politiskt på många sätt. Motsättningarna mellan människor och vampyrer beskrivs på ett sätt som lätt kan jämföras med rasfrågor och frågor kring homosexuellas rättigheter eftersom kampanjerna som de använder sig av i serien fungerar på samma sätt.
Visst är det så när det gäller den mesta fantastiklitteraturen. Den säger mer om vår omvärld än många av de böcker som utspelar sig i vår egen värld.
"Maybe Jesus was the first vampire. Man, he rose from the dead too, and he told people, 'Hey y’all, drink my blood, it’ll give you special powers'."

Dansens dag

Idag är det dansens dag enligt rykte. Därför tänkte jag ge er en dans jag tycker är lite cool, där en lärare tycks ha engagerat ett helt high school till några fina danssteg. Var så goda:


Och glöm inte att skaka loss lite själva också

tisdag 28 april 2015

Go trekking

Idag blev det en trekkiemugg. Jag är ju inte trekkie dårå, som jag påstått tidigare med mothugg. Det är visst så att om man äger en star trek-uniform med kaptensrankning och man kan hänvisa till the prime directive, så är man en trekkie vare sig man sett the original series eller ej. Kan erkänna att jag börjat jobba på det där sista så jag är väl snart en fullfjädrad trekkienerd.

Vad är det som är så bra med Star trek då?
Det är ju de oändliga möjligheterna, de är folk som vågat ger sig ut på nya vatten som ännu inte kartlagts, som träffar nya arter och möter nya planeter. Det är ju det som gör just science fiction och fantasy så roligt. Man kan vrida hjärnan ur led medan man jobbar på en ny story, inga naturlagar behöver stämma, man är ju på ett nytt ställe.

Det och så klart att de genom åren varit banbrytande inom de flesta frågorna. Det var i Star trek som den första kyssen mellan en mörkhyad och en vit ägde rum, vilka rabalder det blev. De hade kvinnor i större roller tidigt, de hade en kvinnlig kapten som var hård men rättvis.

Jag gillar star trek för det ger mig inspiration och nya idéer i mitt eget skrivande. Och att ha en mugg bredvid mig när jag skriver, med ett motiv därifrån, är en påminnelse att ge mig ut och prova nya saker.

måndag 27 april 2015

Dagens mugg(le)

Det blev ett kvällsinlägg om min mugg idag, eftersom en stor del av dagen har gått åt till att sova och resten att läsa. Sover gör jag inte för att jag är lat utan för att min kropp gör så ibland, den går in i en slags emergency shutdown procedure och sedan är det liksom bara kört. Det är en av de stora anledningarna till att jag inte riktigt fick så mycket att gjort som jag borde, förra veckan.

Muggen är inköpt på den stora Harry Potterutställningen som höll hus i Norrköping, för tjyvingen, förra året, på sommaren. Jag inhandlade den tillsammans med två trollspön och några tröjor. Det var en mycket trevlig tillställning som jag gärna hade förbrukat mer tid på än vad min dotter tillät. Jag gillar Harry Potter, visst finns det vissa pedagogiska missar på Hogwards som jag skulle kunnat rätta till om jag vore lärare där, men i övrigt är det en spännande äventyrs-serie med många fantastiska karaktärer, med min favorit Hermione. Jag skrev för övrigt om henne för ett tag sedan, när jag precis påbörjade min serie med positiva kvinnoporträtt i tevespel, serier och film. Det gick inte så bra med det där på grund av det som även gör att jag ibland somnar lite så där akut, men det är en tråd jag tänker plocka upp igen, tillsammans med min utvärdering av böcker utifrån bland annat genus.

Det finns mycket som ligger på is just nu, på grund av mitt stressrelaterade mående, som jag hoppas kunna plocka upp igen, den dag jag inte kroknar så fort jag har mer än tre projekt på gång samtidigt. Studier, Alvhildautgivning och Alvhildaredigering är ungefär vad jag klarar just nu, och då har jag två redigeringar på gång, simultant, så det är lite över bredden är jag rädd. Som tur är har jag stora muggar, så jag får helt enkelt försöka hälla över alla överbräddenprojekt i en av dem så länge, för att hålla oss till muggämnet vill säga. .

fredag 24 april 2015

Liebster award

Jag har blivit nominerad av Eva Holmquist för Liebster Award. Tack så mycket!
Här är reglerna för priset:
Regler:
Länka tillbaka till personen som nominerade dig.
Svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig.
Nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare.
Gör 11 frågor till dem som du nominerar.
Meddela de nominerade via sociala medier/bloggar.
Personen som nominerade mig länkar jag till ovan.
Frågorna svarar jag på nedan.

 Här är frågorna jag fick och mina svar:

Vilken bok läser du just nu?
 Just nu läser jag en bok genom min kurs på skolan. Yarden av Kristian Lundberg, en självbiografisk bok. Jag har inte kommit så långt än, men hittills är boken mycket inom honom själv, tankar, känslor, fragmentariskt poetiskt på något sätt.
Vilken typ av böcker tycker du bäst om?
De där som upprör och berör. Jag vill skratta, gråta, skrika, bli arg på en bok. Väcker den inga känslor tröttnar jag lätt. Jag vill gärna bli lite rädd också, tycker om skräckgenren, gärna med fantasyinslag eller science fiction. 
Hur många böcker uppskattar du att du läser på ett år?
Alldeles för få. Den senaste tiden har den mesta tiden lagts på att läsa och redigera mina egna böcker och jag har haft svårt att få ro att sätta mig med annan litteratur. Nu när jag pluggar har jag en del som ska läsas genom skolan och det är den text jag hinner läsa och de cirkelböcker vi har med min cirkelgrupp. Cirkelgruppen går väl igenom sju böcker om året som jag försöker hinna med, så det är mindre än en bok i månaden som det ser ut nu.
Läser du e-böcker?
Ja, Jag har inskaffat en sådan där underbar läsplatta, då menar jag inte en surfplatta utan en sådan där som inte lyser utan är som att läsa direkt på papper. Mycket skön. 
Föredrar du tryckta böcker eller e-böcker?
Det är olika. Jag tycker bättre om känslan av att ha en tryckt bok men när jag köper till kursen eller när jag ska iväg och resa, läser på tåg eller liknande, då har jag hellre min lilla platta. 
Hur hittar du böcker som du vill läsa?
Genom bloggar och genom personlig kontakt med författare framförallt. 
Var köper du flest böcker?
Genom nätet eller direkt av författare.
Om du bara får välja en bok som du läst senaste året, vilken bok skulle du rekommendera?
Den som ligger närmast just nu och som berört mig mest den senaste tiden, är Enzo, konsten att köra fort i regn. Men den kommer bytas mot någon annan ganska snart och den kan mycket väl vara sämre än en annan som jag för tillfället inte kommer ihåg eftersom Enzo ligger närmast.Just nu är det minne-guldfisk som gäller hos mig.
Var är din favoritläsplats?
Soffan eller sängen.
Vilken bok längtar du efter att få läsa?
Ska jag välja en ur min läshög? Galning! Demonologi för nybörjare av Caroline L Jensen är en som lockar för den har jag hört ska vara jätterolig. Och Tiden går så långsamt när man tittar på den, av Josefine Lindén som jag också hört jättemycket bra om. Jag har så klart båda, men den ena saknar signering, något som måste ändras. 
Läser du böcker fler gånger än en?
Vissa böcker läser jag fler gånger än en, om de har ett djup som berör och som jag behöver smälta fler än en gång. Vissa ger bara en underbar upplevelse som jag vill gå igenom ytterligare gånger. Det är dock inte många.


Mina nomineringar är (utan inbördes ordning) – Jag har inge koll på vilka bloggare som har färre än 200, så om ni vet med er att ni har fler än 200 följare behöver ni förstås inte svara på frågorna om ni inte verkligen vill! Jag utmanar även alla andra bloggare som läser detta och som inte finns på min lista nedan men ändå vill svara på mina frågor:

Mina frågor till er kommer här:
  1. Vilken bok läser du just nu?
  2. Vilken typ av böcker tycker du bäst om, varför?
  3. Hur många böcker uppskattar du att du läser på ett år?
  4. Vilken årstid läser du flest böcker, varför?
  5. Föredrar du tryckta böcker eller e-böcker, varför?
  6. Hur hittar du böcker som du vill läsa?
  7. Om du bara får välja en bok, vilken skulle du då rekommendera?
  8. Var är din favoritläsplats?
  9. Vilken bok längtar du efter att få läsa just nu?
  10. Vad får dig att vilja läsa om en bok?
  11. Läser du många böcker på samma gång?

torsdag 23 april 2015

Jag har inte ändrat mig än

Jag kikade på ett gammalt avsnitt av Criminal minds där det var en ung kille som var ganska messed up. Killen som spelade honom var bekant för mig och gjorde ett mycket bra jobb av att verka på ett sätt men bara ge en blick för att visa att det var på ett helt annat. Mycket snyggt. Jag kom på var jag hade sett honom tidigare, nämligen i Twilight. Då började min hjärna spinna iväg och jag kom ihåg den där scenen när Bella är hos Cullens för första gången. Det är här Caspar introduceras, spelad av Jackson Rathbone. En gammal soldatvampyr som skövlat människoliv och som helt plötsligt är satt på djurblodsdiet. Killen har lätt svårt att tygla sin hunger helt enkelt. Då var det första gången jag såg Jackson in action och jag blev imponerad. Utan ett ord kom han in i samma rum som denna mycket väldoftande människa, som Bella uppenbarligen ska föreställa, och utan att egentligen göra några större ansiktsförändringar visar han hur jobbigt det är. Det skriker olust och en stark vilja att ta sig därifrån innan han skulle råka döda någon, det vill säga Bella. Det var samma geniala skådespeleri som uppvisades igen, när jag så Criminal minds.

Gröna ögon! bild lånad från: Fanpop

Då tänkte jag att, wow, han skulle verkligen göra en riktigt bra Stephen från min bokserie. Också en kille som döljer en hel del men som liksom ska komma fram så där snyggt ibland och kanske en aning mer vid andra tillfällen. Jag kom ihåg att jag funderat på vilka som skulle spela karaktärerna i mina böcker tidigare, ett sådant där dagdrömmeri ni vet, och döm om min glada förvåning när jag upptäckte, ja precis, att jag hade valt Jackson även den gången. Så, nu ska jag drömma vidare om att bli klar med skolarbetet, redaktörsarbetet med andra boken av Alvhilda, bli klar med redigeringsarbetet med tredje boken av Alvhilda, skriva klart nästa råmanus och kanske få komma ut i solen lite.

Oh Doctor, why do I let you out?

Citatet i rubriken och i inlägget är så klart från serien
Ja, idag var det sonen som dukade och jag fick min whomugg. Den är så klart inklöpt på samma ställe som dotterns, nämligen the Who shop.
Den föreställer Tardisen mitt i en explosion målad av Vincent van Gough. Det är upptakten till dubbelavsnitten Pandorica opens och Big bang.
 Rubbish way to time travel, but the universe is tiny now, we'll be fine.
Jag har ju redan förklarat vem Doctor Who är men jag har kanske inte berättat vad som var meningen med serien från början. Det skulle vara ett lärorikt program för barn där man genom äventyr och spänning skulle få lära sig saker om historia och teknik. Därför var vartannat avsnitt ett historiskt där Doctorn fick lösa saker på ett sätt så att tittarna fick lära sig hur det var på den tiden, på samma gång. De slutade med det efter ett tag och gjorde det till en actionhumorsciencefiction istället. Men det är ändå med tillfällen man faktiskt får lära sig en massa grejer, vilket gör det lite extra kul. Man får hälsa på olika kända personer, som Vincent, vid ett tillfälle, Shakespeare, olika politiker, Drottning Elisabeth av England etc.

Jag tycker om att dricka te ur doctor Who-muggar, de inspirerar mig i mitt skrivande, att jag kan skriva om i stort sett vad som helst, det är bara min egen fantasi som sätter gränsen och min fantasi har ingen gräns.
We're all stories in the end.

onsdag 22 april 2015

Ironside/Dalek: Would you care for some tea?


Idag kommer Doctor Whos ärkefiende följa mig hela dagen och säga saker som "You would make a good Dalek" eller "You must be destroyed". Muggen själv är inköpt på det näst bästa av alla ställen, nämligen the Who shop i London. Bästa stället skulle så klart ha varit på the Who experience i Cardiff.

Jag har ärligt snott den av min dotter denna morgon. Hon är det största fanet av just Dalekarna i huset och äger, förutom muggen, även en liten Daleknalle som skriker "Exterminate" när man trycker på den. Hon själv använder den bara på helgerna eftersom det bara är då de får morgonchoklad i det här huset. Visst dricker hon te ibland, men bara Munk Kränku (en fixidé om ni frågar mig), eller den kränkta munken som vi så tidsenligt brukar kalla den i det här huset.  För vem är inte kränkt i det här tidevarvet?

Doctor Who undrar ni, om ni inte redan sett mig tjata om det tidigare, och jag svarar att det är en av mina absoluta favoritserier. En utomjording som inte bara är namnlös, han är hemlös också. Han reser i är ett skepp som heter Tardis (Time And Relative Dimension In Space) som kan färdas både i tid och rymd och ser ut som en engelsk polistelefonbox, men den är större på insidan, eller mindre på utsidan som någon uppmärksammade. Jorden är ständigt under attack från utomjordingar som han räddar oss från på de mest fantastiska sätt. Det är helt enkelt upplagt för äventyr och spänning och kan ge inspiration till de mest makalösa egna historierna.
[The Doctor strikes the Dalek with a huge wrench]
Ironside/Dalek: You do not require tea?

tisdag 21 april 2015

Nogrom dog

Idag kommer min trogna följeslagare att bli The Shining-muggen "All work an no play makes Jack a dull boy".
Muggen i sig har inte någon spännande historia, den är köpt på Akademibokhandeln i Marieberg och anledningen är enkel; det går inte att passera en sådan mugg utan att köpa den (om man inte äger en redan vill säga). Om vi bortser från den snygga röda färgen och att en skrivmaskin i sig är passande för mig eftersom jag har skrivande som både intresse och förhoppningsvis framtida yrke, så är det en fantastisk författare och en fantastisk film som den hänvisar till.

Stephen King är en stor författare, en som många anser vara av den sämre sorten medan andra hyllar honom. Jag tycker han har skrivit många av de bästa historierna jag både läst och sett som film. Jag har läst långt ifrån så mycket som jag vill läsa av honom och det mesta jag läst är av de äldre böckerna, något jag har förstått kanske är den era av hans skrivande som jag ska hålla mig till. Han har skrivit, förutom romaner, en av de bästa skrivhandböckerna jag hittat. Eftersom jag är ett stort Stephen King-fan tyckte jag väldigt mycket om avsnitten då han berättar om sitt liv och sitt eget skrivande men det allra bästa var ändå hans ingående förklaring av skrivandets hantverk. Han talar mycket om verktygslådan som man ska fylla med de olika verktyg som behövs för att bygga en historia. Språket, grammatiken, gestaltningen, miljöbeskrivningar, blanda annat. Det allra viktigaste som han skrev som träffade precis rätt hos mig var - skriv dåligt!

Mitt problem var att jag alltid skulle läsa det jag skrivit, innan jag var klar. jag petade, rättade, ändrade och tappade fokus helt när jag skrev. Det innebar att jag aldrig blev klar med något råmanus, jag pillade och tappade tron på mig själv. Det han skrev var - det är bättre att ha ett dåligt råmanus än inget råmanus alls. Ta redigeringen när du är klar med råmanuset, inte innan. Det var efter det jag blev klar med mitt första råmanus, som blev till första boken av Alvhildatrilogin. Dagens syssla - att rätta redaktörens kommentarer i andra manuset i Alvhildatrilogin. Därför passar en mugg med en skrivmaskin som refererar till en bok som är skriven av en av mina förebilder i författarvärlden.
God morgon nogrom doG


Some places are like people: some shine and some don't.

måndag 20 april 2015

Gå på muggen














De som läst min blogg eller känner mig något så när, vet att jag är lite av en tenörd. Det är viktigt för mig att få i mig te, att det är rätt sorts te, att det inte är påste och det finns även något mer som går hand i hand med mitt tenörderi. Muggarna. Jag är inte ensam i det utan har min maken som stöd, eller oftast draghjälp på att fylla mugghyllorna med muggar. Ja, två stora hyllor i köket är helt fyllda med muggar och jag skulle nog helst se att de stod mer synligt än bakom stängda dörrar, men vad kan man göra. Huset är begränsat. Så fort vi hittar nya snygga och roliga muggar blir det problem för hyllorna är fulla och det är svårt att gallra ut några dyrgripar. Speciellt de med nerdiga tryck, vilka är de som liksom tar över skåpets innehåll.

Jag tänkte, eftersom jag inte kan ställa dem synligt på en hylla, ta tema och börja presentera mina vackra tevänner här hemma. Så god morgon på er, hädanefter kommer vi kunna gå på muggen tillsammans här i min blogg.

söndag 19 april 2015

Helgens göromål

Den här helgen har jag varit till lags och ställt upp för en hel stad. De hade lite svårt att få folk att bo kvar och därför ringde de mig. Jag har efter det slitit nästan dygnet runt med att bygga möbler åt dem, bygga hus, sått träd, skördat träd, huggit ner träd, grävt efter saker och utforskat både skogar och öknar.

Jag borde vara helt död av trötthet men det är jag inte. Jag känner mig faktiskt riktigt mentalt utvilad. Det är skönt när hjärnan låser sig och man nästan får lite panik över äkta socialt samspel eller när alla göromål liksom faller över en och skriker tinnitushögt i öronen - att bara skita i det. Här behöver man bara tycka på en knapp så var man vänlig utan att det ifrågasattes, jag kunde till och med trycka på elakknappen och det var glömt efter två sekunder. Jag har fått bygga saker, måla saker och leka.

Nu ska jag kasta mig in i nästa låtsasvärld, nämligen andra boken av Alvhilda, Alvhilda - Lidandet. Där jag just nu rättar allt som världsbästa redaktören Anna Vintersvärd från Andra Världar har skickat till mig. Det är dock lite mer våld i det än i My Sims. Det är även mer svåra sociala relationer och krav. Det är få som bygger, de flesta river mest, varandras försvar.  

fredag 17 april 2015

Jag gick ut


Nu har jag suttit dag ut och dag in och skrivit, redigerat, pillat och fixat på datorn. I går gick jag ut. Jag packade in familjen i bilen och så åkte vill Trystorps ekängar. Ett fantastiskt ställe att möta våren på. Helt otroligt. Ute är en helt fantastisk plats att vara på. och visst blir man inspirerad. Till exempel: 


Vart tar den här stigen vägen?


Vad har stocken för historia att berätta?


Vilka romanser har spirat här, har det stulits kyssar bakom föräldrars ryggar här 
eller har blodiga slag utspelats precis här?



Vad händer om man inte följer stigen? Vem tar hand om de som går vilse?
Gömmer det sig inte någon bakom trädet?

 Sist men inte minst. 
Hälsa på Quercus, den ståtligaste i Trystorps, ägarna är till och med döpta efter honom. 

Alvhilda fick lite liv när jag vandrade runt mellan stammarna och beundrade utsikten.
Kanske träden hör våra visningar.

söndag 12 april 2015

Snart är det releasedatum

Den femtonde är det release för den nya och förbättrade Alvhilda -Uppvaknandet. Det är alltså inte fortsättningen, utan den första boken, igen. Fortsättningen kommer i juni.

Man kan gå in och förbeställa ett ex av Alvhilda - Uppvaknandet hos Scienscefictionbokhandeln. Eller om man hellre vill ha ett signerat ex av mig kan man höra av sig till mig på alvhilda@hotmail.se så löser vi det.

torsdag 9 april 2015

Nathalie på Andra Världar

I sommar kommer Andra världars Bokmässa gå av stapeln för tredje året i rad. Jag har så klart varit med varje år. Första året hade jag tre e-böcker och en novell jag skrivit för mässan, som jag sålde i eget tryckt format. Bara för att ha något fysiskt. Och några smycken som jag även gjort. Jag hade minst att sälja på min plats men mest saker på bordet. Det var godis uppdelat i färger och tävlingar. Jag lärde mig mycket om mässor och jag lärde känna många härliga människor där. Bland annat Nathalie Sjögren som jag delade rum med under mässan.
Vi gjorde en repris året efter, när mässan låg inne i Jönköping. Då hade jag Alvhilda till försäljning och det var en fantastisk upplevelse.
I år är mässan förlagd i Ljungby i samarbete med Sagomuseet

Och Nathalie intervjuar alla som skall ställa ut under mässan. Här kan ni följa hennes intervjuserie. 

Hoppas vi ses den trettonde juni, i Ljungby.

söndag 5 april 2015

Det här med påsk


Julafton är väldigt tydligt inpräntat hur den ska gå till, midsommar är inte riktigt lika men ändå så pass att man har koll på den. Påsk däremot kan göra mig lite förvirrad. Är jag hemma hos mina föräldrar så vet jag ju vad som händer, men att fira det själv är inte lika starkt. Jag är inte kristen, högtiden är inte sentimentalt kopplad och på skärtorsdagen kom jag på att det börjar dra ihop sig och jag hade ingen aning om vad vi skulle göra. jag hade satt några fjädrar i gardinen och några ägg i lampan mer än så hade jag inte planerat. Om vi inte planerade något skulle det troligen bli en vanlig seg lördag utan händelse, vi kanske skulle äta lite mer ägg än vanligt, men annars då?










Därför tog jag kontakt med en kompis som jag vet inte har sina föräldrar i stan och som troligen hade sina barn under helgen. Hon skulle bara hänga med en annan kompis och med hennes barn. Jag kom då med förslaget att vi alla kunde hänga hos oss och göra en påskknytis. Sagt och gjort, vi bestämde tillsammans vad som skulle vara med och vem som gjorde vad och skapade en av de bästa påskmiddagarna jag haft.







Jag gjorde en helt otroligt god sallad, ja, för jag ville inte bara äta stabbigheter. Salladen hade som grund en färdig salladspåse med ruccola och spenatblad, bland annat. Sedan var det de vanliga gurka och paprika. Jag hade i pärltomater (som jag inte fick blåsor i mun av, oh joy), jordgubbar och sockerärtor. Till den hade jag gjort en vinägrett med hallonvinäger. En riktig succé. Till det åt jag grillad lax. Det var vad jag grundade mitt påskbord med och jag hamnade inte i matkoma. På grillen låg även korv och hamburgare, tillbarnen.
se instruktion på youtube
Vi hade även kokta ägg med färgade skal, sill, ägghalvor med majonnäs och rom, svampomelett, och jag försökte mig på att göra små kycklingägg som jag såg instruktion för på youtube, jättegulliga - om jag bara lyckats. Mina såg mer ut som en äggmassaker, men som tur var var de goda nog att förlåta.

Till efterrätt fick barnen kladdkaka medan vi vuxna käkade en cheesecake med jordgubbar och vår traditionella påsktårta, som jag inte kommer skriva en massa om nu igen utan bara länka till två tidigare inlägg med bild och recept. Ett 2014 och ett 2011. (Jag tänker bara säga att den är asgod!)

Hur firar du påsk? Är du väldigt traditionsbunden eller är det en högtid som bara ramlar bort? Har du några tips om hur man kan göra påsken ännu lite roligare, utan kyrkobesök eller religionsanknutet? 


torsdag 2 april 2015

Ännu en intervju

Jag blev intervjuad av Booqla häromdagen.

Där pratade jag lite om varför jag skriver, vad mina drömmar var när jag var liten och vad jag skriver om. Jag hinner även på med några ord om Alvhilda när jag ändå är i farten.

Booqla är ett e-publiceringsverktyk som ni kan läsa mer om här.

onsdag 1 april 2015

Nu svidar hon om


När vi pratade om bokomslaget diskuterade var vi överens om att vi ville ha en nystart där, eftersom hon kommer ut på nytt förlag och det finns en del genomarbetningar som inte fanns i den förra. En pånyttfödelse i ny skrud, helt enkelt. Mina barn som levt med den gamla loggan har lite svårt att acceptera bytet, men jag är mycket nöjd. Vi var överens om att den gröna färgen drar och lockar, men att Alvhilda borde vara större. Den stora jordklumpen är självklar när man läst boken, framförallt hela trilogin, men den lockar inte till läsning. Därför tog vi ut den gröna färgen från jordklumpen och slog in hela boken i den. Alvhilda står i förgrunden, så som hon bör. Hon har gått från svart till färgglad.

Jag vet vad jag tycker om förändringen men vad tycker du?

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive