söndag 30 oktober 2011

Halloween: en mat- och fnissfest

Igår hade vi över vår favoritfamilj, The Datas. Vi tyckte att det var dags och så sammanföll det med Halloween så jag kunde inte låta bli att hitta lite tema på samvaron. Självklart började hela kvällen med en härligt grön välkomstdrink. Den fick inte vara med, för den har redan figurerat här inne tillräckligt med gånger.

Huvudrätt:
Fyllda orange paprikor med köttfärssås. Till detta serverades ris och en yoghurtdressing. Löjligt gott verkligen. Köttfärssåsen jag använde var en helt vanlig men vitlök och mycket röda kryddor. Smaskigt. Jag lade ost vid öppningarna för ögon och mun vilket gjorde att den hade gråtit och dreglat ost när den kom ut ur ugnen.


Något jag blev ännu mer nöjd över var desserten. Spindeldessert!
Jag hade varit inne och letat idéer och hittat dessa spindlarna men blev jättebesviken när jag såg att de bara var gjorda på det här sättet. Jag måste ju krångla till det. Därför gjorde jag hallongelé som jag lade i mitten och sedan byggde jag en kropp av chokladmousse spetsad med Cointreau. Löjligt gott det också, men töntigt mäktigt. Tips, servera små portioner.
Recept:
Hallongelé: koka upp 50g socker och 50 g vatten. blötlägg 1½ gelatinblad i tio minuter. Lägg ner i det kokhete vattnet tills det löses upp. Vispa ner 150 gram hallon. Låt stå några timmar i kyl. Jag lät det bara stå en timme, inte tillräckligt.
Chokladmousse: koka upp 210 g osaltat smör, blanda i 100 g siktad kakao. Tillsätt 165 g finhackad mörk choklad. Vispa 100 g äggulor och 200 g florsocker luftigt. Tillsätt 50 g cointreau och chokladsmöret. Tillsätt 375 g lätt vispat, kyld grädde och vispa till en jämn smet.
- recepten tagna ur Jan Hedhs kokbok "Chokladpassion"
men de har ändrats en aning




Eftersom vi ändå hade halloweentema så körde vi med någon form av huvudbonad. Här bredvid har vi en kavalkad av fina saker man kan ha på huvudet, eller på öronen om man är för korthårig. Öron, horn, hårda plastperuker eller stora fluffiga, krulliga peruker.












Så här såg spindeln ut när man åt upp dess härliga bakdel. Blandningen med choklad och hallon var väldigt god men:

Det var ungefär så här mycket man orkade få i sig

Kvällen blev vild och alkoholen steg vissa av oss åt huvudet och sökte kärlek i främmande famnar.
Men jag förlät honom dock så han behövde inte sova på soffan för detta snedsteg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive