onsdag 16 februari 2011

Godare matdag

Jag har inte mått så bra idag, tror jag kanske håller på att dra på mig något. Ont i kroppen (utöver träningsvärken), trött och frusen. Jag gick upp med sonen i morse för att få iväg honom till skolan och vanligtvis brukar jag påbörja dagen efter det men inte i morse. Jag kände en sådan där panikfrossa och en illamående värk i hela kroppen så jag gick faktiskt och la mig igen och låg under två täcken och en varm skedande make (ja, vi har varit gifta i snart tio år och vi skedar fortfarande) utan att svettas eller ens bli lite varm ända fram till tolv. Jag tror det kan vara ett tecken, ett dåligt tecken. Jag mår fortfarande kasst men kan inte göra annat än att gilla läget nu när maken har åkt till jobbet och lämnat mig själv, jag har faktiskt fått iväg en bit över fem jobbansökningar så hjärnan verkar i alla fall fortfarande var påkopplad (hoppas jag).

Aptiten har varit frånvarande så när det kom till middagslagningen stod jag helt inspirationslös. Tänkte på att köra något snabbt och lätt så som makaroner och korv eller köttbullar men så tänkte jag ge receptet jag tagit fram för idag en chans. Jag slängde en snabb blick och så att det var ett snabbt och lätt recept så jag gjorde maten, och jag är inte besviken. Receptet i fråga var ett riktigt höftrecept men jag tror mina höfter gjorde susen, lite bitigt var det men det är ju bara gott. Jag ska ju inte ha ris pasta potatis eller bröd men jag kände att jag var tvungen att ha något till så jag tog lite lite ris (som jag kokat till barnen) för att dryga ut såsen en aning. Maken kommer ha en god matlåda med sig till jobbet i morgon. En fråga som väcktes under tiden jag lagade maten var dock vad är Mangocurrykrydda? Maken som handlade åt mig drog slutsatsen att det måste vara Mangochutney så det fick bli det och det funkade.

3 kommentarer:

  1. Med tanke på att du precis gått på en diet och börjat träna rejält med både det ena och det andra så kan det vara en reaktion på det som du mår lite kasst av ett tag. Eller så har du åkt på någon av alla de där sjukorna som cirkulerar nu. Hoppas på det förstnämda.

    Ta det lite försiktigt och lugnt och ät ordentligt. Myyyycket vätska.

    Doktorn har talat.

    SvaraRadera
  2. Å, vad gott det ser ut! Kan jag få receptet? Hoppas att du mår bättre snart, vännen!
    Krya-på-dig-kram

    SvaraRadera
  3. Mrs Data: så klart hoppas vi på det förstnämnda för jag orkar inte ligga sjuk på lördag kan jag lova. Räknas te till vätska :D skämta bara, jag vet ju redan att det inte gör det ;)

    Maria E: det var gott, oj oj oj! Receptet hittar du om du följer länken under bilden i inlägget ;)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive