söndag 2 januari 2011

Tänker inte längre än magen räcker

En till synes väldigt osolidarisk typ av politiker som kommer på en sådan här otroligt korkad idé. Varför är den korkad? Jo, för det finns två olika former av överviktiga. Vi har den överviktiga som han är ute efter; den som okynnesäter. Den som okynnesäter betalar redan mer skatt eftersom man betalar skatt på alla varor man handlar, alltså är det redan kirrat. Om man däremot gör så som de gjort inom tobaksindustrin, att skatten som man får in på just de fettbildande produkterna går till sjukvården för att vårda de överviktigas olika krämpor, så är problemet ur världen.

Sen har vi de överviktiga som är överviktiga på grund av sjukdom. Det finns nämligen de som går upp i vikt fast de äter rätt på grund av att deras ämnesomsättning är rubbad. Att tvinga dem att betala extra skatt på grund av att de har detta problem, som redan från början är kränkande nog eftersom de kämpar med en omöjlig vikt, låter inte helt sympatiskt.

Det börjar bli lite väl mycket hetsjakt på folk som inte är perfekta eller formar sig efter elitmänniskan med den perfekta fysiken, snyggaste formerna och ljuvligaste ansiktsdragen som har de absolut bästa sociala färdigheterna och kan dra in de stora kulorna. Har du något som redan innan tynger dig psykiskt så är du öppet mål, trampa på de redan trampade.

Underbart samhällsklimat vi har tycker jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive