torsdag 27 januari 2011

Jobb jobb och jobb, hon får aldrig sitt manus klart!

I helgen ska vi på fyrtioårskalas, men innan dess ska dottern ha sitt barnkalas och på söndag kommer släkten och äter tårta. Eftersom vår tvättmaskin varit trasig sedan innan jul så har jag en hel del kläder att sortera och tvätta innan vi kan klä oss fina för vare sig kalas, fest eller fika. Jag har en tårta att baka (har hittills fått till två av bottnarna, saknar bara en nu) i hello kitty-style, glutenfri. Kakor skall bakas, glutenfria. Ett hus skall städas. Tre teveapparater skall byta plats. Två barnrum skall städas, dock inte av mig men jag har en känsla av att jag kommer vara tvungen att lägga en hel del energi på dessa ändå. Jag har sju jobb att söka också varav två ligger som måsten från arbetsförmedlingen.

Jag hade satt som deadline att bli klar med första redigeringen av manuset till månadsskiftet. Jag har gjort ett och ett halvt kapitel, av femton (tror jag det var) så jag ligger lite efter. Får hoppas att jag kan sitta med det i kväll, men jag är tveksam.

Nästa deadline är månadsskiftet mars/april och då ska jag ha redigerat en gång, låtit manuset ligga en stund för mognad, ännu en redigering, maken skall ha gjort sin genomläsning och jag skall ha rättat hans kommentarer.

Alla som tror på att jag håller den deadlinen trycker på "kul" (hade inget handuppräckningsalternativ).

8 kommentarer:

  1. Du behöver lite uppmuntran för det är du värd - du har en award att hämta hos mig:-) //Kram Ebba

    SvaraRadera
  2. MrsData: det är ju det jag sagt ett tag nu men du har varit så påstridig att jag inte vågat argumentera med dig om saken.

    Ebba: tackar, ska genast kila dit och kika (tvätten får vänta någon minut extra) :)

    SvaraRadera
  3. Jo men kom igen nu. Jag ger dig en deadline. NU! ;) Skriv lite varje kväll. Lägg ner bloggen om det behövs. Vägra fejjan och TVn. Låt dammråttorna koma fram! Hejja Perny!!!!

    SvaraRadera
  4. Jag hejar på! Både skrivandet och viktnedgången (kämpar ju också med den biten).
    Du har ett uppdrag att utföra:). Titta in på min blogg så förstår du!

    SvaraRadera
  5. Men vad är väl ett utgivet manus? Det kan ju vara tråkigt och... tråkigt och .....alldeles, alldeles... underbart! Jobba på bara! :)

    SvaraRadera
  6. Jag tror du blir klar med ditt manus men inte på det sätt du tänkt dig till den deadline du satt. Helt enkelt för att den kanske inte var så realistisk med tanke på att du ska ta hand om hus och hem, söka jobb och sånt där vardagligt tjafs.

    Jag kan ge dig en deadline om du vill. I så fall vill jag ha ett redigerat och korrläst och rättat utkast att läsa lagom till min 40-årsdag i juni.

    Det fixar du!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive