lördag 29 januari 2011

Hello Kitty-kalasförberedelser 3

Eller; hur man skapar en glutenfri Hello Kitty-tårta.

Botten är gjord från ett enkelt rulltårterecept där jag bytte ut mjölet mot ett glutenfritt mjöl, enkelt som tusan. Tre rulltårteomgångar fick jag göra och jag startade brandvarnaren varje omgång. Fem minuter stämmer då rakt inte 3½ minut stämmer bättre. När kakan svalnat använde jag en pappersmall som vi skrivit ut från internet och skar efter för att få fram ett litet kattansikte. Fyllningen är en typisk barnfyllning, i botten: vaniljkräm och övre lagret: jordgubbssylt.

När tårtbotten låg och gosade till sig i kylen ett dygn så roade jag mig med att göra garneringen klar inför en snabb ihopmontering samma morgon som kalaset går av stapeln. En rosett i jordgubbsmarsipan, näsan likaså. Ögonen skapades av mörk choklad som formades med hjälp av ett rivjärn. När jag var klar med alla de viktiga ansiktsdragen gjorde jag några extra stjärnor, en till varje barn, att sätta på kanten av tårtan så ingen känner sig utelämnad.

Och så här blev den.

6 kommentarer:

  1. går inte att se sista bilden :(

    SvaraRadera
  2. Jättefin tårta! Kram cissi

    SvaraRadera
  3. Jättefin, vilket roligt sätt att placera ut ljusen :)

    SvaraRadera
  4. Tack.

    Ja det där med ljusen kom jag på i sista sekund. Jag skulle sätta dit något som morrhår, vi hade pratat om antingen glasskex eller kolasnören. Jag tyckte inte det såg bra ut med glasskexen och kolasnörena hittade jag inte och det var då det slog mig, hon fyller ju sex och det är sex morrhår. Det kunde ju inte bli mer perfekt :) ungarna uppskattade det också

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive