torsdag 13 januari 2011

Glutenfail

Häromdagen var vi hos läkaren med min lilltjej på snart sex år. Det är nämligen så att vi (framförallt jag) tycker att hon inte växt så mycket på de senaste åren. Förutom det är hon smal, lite sjukligt blek (kan vara ett släktdrag dock) hon har alltid ont i magen och framförallt har hon extrema utslag:

Så här ser hon ut över hela kroppen.

Tjejen lider ju, hon kliar sig så hon blöder både i vaket och sovande tillstånd och det var framförallt därför vi gick dit för att kräva en remiss till specialist så vi kan utröna vad tusan hon är känslig mot. Vi upplever ju att hon reagerar på olika matprodukter men det är svårt att avgöra vilka produkter det handlar om. När vi pratade om eksemen sa läkaren att det är atopiska eksem och de brukar inte härröra sig från matallergier utan från ett överaktivt immunförsvar. Han sa sig misstänka glutenallergi så dom fick hacka loss på min lilla dotter för att kunna undersöka hennes blod.

Jag har nu suttit och läst in mig lite på glutenallergi och känner mig mer och mer misstänksam mot just detta jag med eftersom det finns med som symtom:
irriterade tarmar som ger ett överaktivt immunförsvar, viktminskning, lös eller hård mage. Å ena sidan skulle det vara väldigt skönt om hon fick denna diagnos för då skulle det innebära att vi bara genom att utesluta något ur kosten kan klara av att häva hennes krångliga mage och eksem samt att hon kanske växer ikapp sina kompisar. Å andra sidan skulle det innebära ett livslångt matkrångel med allt vad det innebär i specialkost hit och dit, men som mamma säger, det finns så mycket glutenfri kost att köpa i affärerna nu för tiden att det inte ska vara några större problem.

När jag var inne och läste lite på en sådan kostsida, där de skrev om just vad glutenallergi är, vad man ska undvika, vad som innehåller gluten och hur man lättast anpassade sig, så hade en stjärna kommenterat artikeln med denna fullständigt lysande kommentar som jag tar mig friheten och sätter under rubriken fail:

7 kommentarer:

  1. Hahahaha! Korkskalle! =))
    (hjälp!)

    SvaraRadera
  2. Det har ju varit mycket på tapeten om glutamat så han var väl påläst om det problemet (tyckte han) och ville visa sig så där smart och duktig. Duktig nog för att knäppa någon annan på näsan :D tyckte dock det var hysteriskt roligt.

    SvaraRadera
  3. Aha aha ahahaHAHAHAHAHAHA FAIL!!!

    Skrev du någon spydig kommentar riktad till honom, eller hade hundratusentals andra redan fixat det?

    SvaraRadera
  4. kör lite lchf ett tag så slipper ni gluten ;))

    SvaraRadera
  5. Jo där hade personen allt tänkt till.
    Tyvärr ett kvarts varv för lite och uppvisar en komisk läsförståelsebrist!

    SvaraRadera
  6. tant barbro: Nej, ingen hade kommenterat honom och jag orkade inte hålla på och krångla utan gjorde mig bara komisk över honom här inne istället.
    anonym: till viss del tror jag du rätt men jag ska få henne att äta maten också :)
    Mångmamma: ja visst var det himla roligt :D

    SvaraRadera
  7. Skrattade så mycket att jag tror jag kissade på mig lite grann.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive