söndag 12 december 2010

Saker som upprör mig

Jag satt häromdagen och försökte skriva det här inlägget i listan, vad som upprör mig, och jag försökte formulera mig så gott det gick men gav upp. Nu snubblade jag över en artikel med kommentarer och det är kommentarerna som får stå för det som upprör mig, okunnighet och orättvisa, speciellt orättvisa som kommer ifrån okunnighet, själviskhet och kortsynthet.

Inlägg med kommenterar hittar ni här.

Jag läser precis arbetsrätt med arbetsmiljörätt och just frågan om uppsägning, i alla fall enligt den svenska lagen LAS, är väldigt hårt styrd just för att skydda arbetstagarna. Det är ju helt otroligt att så många faktiskt anser att man, om man blir sjuk, inte ska ha någon trygghet. Jobbet ska man inte ha kvar för det är ju så synd om arbetstagaren. Visst, jag kan gå med på att det kan vara tufft för många arbetstagare att behöva ta in vikarier för sjuka, men efter inte så värst lång tid så betalar ju försäkringskassan sjuklönen så det är ju inte som om arbetsgivaren kommer få gå från hus och hem, som den sjuka troligtvis kommer behöva göra om han eller hon blir av med jobbet så lätt.

När jag ser intervjuer på teve eller läser kommentarer som dessa, eller läser insändare så verkar det som om folk vill ha ett elitsamhälle. Ett samhälle där man endast ska få lov att ha ett drägligt liv om man är på topp. Ja men va fan, gå hem och ha flunsan två veckor så är det väl klart att man inte ska räkna med att ha jobbet kvar, eller var går gränsen? Är det bara de som det är riktigt synd om som vi ska trampa på lite extra? De där som inte har chans att försvara sig?

Man får väl hoppas för både Sweetycow och för hans möjliga anställda att han aldrig blir arbetsgivare för oj oj oj oj så pank han skulle bli om han faktiskt avskedade eller sa upp någon av anledning av sjukdom utan att ha försökt rehabilitera jääääävligt länge först. Kanske dags för många att slå upp LAS och kika på vad man har för rättigheter och skyldigheter här i arbetslivet.

Så där har ni det, korkade och okunniga åsikter som vädras offentligt som om det vore en sanning, speciellt om de är på något sätt kränkande eller diskriminerande, upprör mig skitmycket!!!

1 kommentar:

  1. Fast arbetstagaren är ju den anställde,,,,tror du var så upprörd när du skrev att du blandade ihop det. Den som tar in en vikarie är ju arbetsGIVAREN :)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive