tisdag 21 december 2010

Ramlade över tröskeln

Häromdagen skrev jag att jag gick som katten runt het gröt i fråga om min roman, jag hade svårt att sätta mig med den. Jag öppnade dokumentet varje dag i flera dagar i rad och kikade på det för att känna vart det skulle ta vägen. Jag kollade igenom stolparna och även om jag ville skriva och utvecklas storyn så talade den inte till mig. I söndags satte jag mig, jag tvingade ner mig framför datorn och bara skrev. Jag sket i att det tog emot och att jag inte visste vart jag var på väg och då släppte det, som när en vattenballong brister. Jag skrev 2058 tecken under söndagen som kanske inte låter så mycket, men med tanke på att jag var själv med barnen hela dagen så är det inte helt fy skam heller.

I går satte jag som mål att komma upp till hundrastrecket på min roman, jag lyckades dock inte eftersom jag fortfarande har 9 sidor kvar. Jag lyckades dock få ihop 29650 tecken lite random utspridda på åtta sidor. Jag fick kommentaren inne på facebook, när jag skrev att jag siktade på hundra sidor, att det är ju en hel roman. Ja, jag har faktiskt skrivit en roman redan, fast utan slut än så den kommer ju bli ännu längre. Jag gissar att den kommer vara ungefär 120 sidor när råmanuset är klart och med tanke på alla tillägg som jag kommit på innebär det att manuset kommer vara åtminstone 150 A4 sidor långt.

Berättelsen har tagit vissa vändningar som jag inte varit beredd på. Bland annat har en av huvudkaraktärerna helt bytt personlighet och förvånar mig med jämna mellanrum. Jag visste inte att det bodde en så stor skitstövel inom mig som ville ut, jag funderar vad i mitt liv som format denna man. Det ska bli spännande att se vad som händer idag, jag vet att det kommer att vara lite otäckt nämligen, så det är nog bäst att ha en nalle att krama vid tangentbordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive