fredag 17 december 2010

Och nu börjar klockan närma sig nio...

Jag har inte ens hunnit öppna dokumentet än fast skrivit har jag, på uppsatsen.

Lagom när jag började få tid över för att skriva på romanen så ringde dom från ViaSat och övertalade mig att köpa ett jättestort kanalutbud (det tog en stund). Vi är nämligen en sådan där bakåtsträvande familj som levt med ettan tvåan fyran och sexan och aldrig köpt till något. Jag är den där som inte hänger med när folk pratar om många av de där serierna som går eftersom de går på andra kanaler än de som vi har. Ibland är det riktigt tokskönt för oj va mycket skräp det verkar gå, men jag har en innerlig saknad efter CSI och hon som jobbar på en advokatbyrå och ser döda, vad tusan den nu heter, som flyttade från fyran till 4+. Ja ni ser, det börjar bli så dammigt att jag inte ens kommer ihåg vad dom heter.

Eftersom jag inte kunde få tag på maken, som skulle övertalat mig att inte tacka ja, så tackade jag ja. Är rädd att detta kan sätta en hel del käppar i hjulen på min redan dåliga skrivdisciplinerade själ.

Medan jag hämtade dottern började en huvudvärk att växa och när det var dags för dotterns dans så hade den tagit över mitt inre så mycket att jag gick på dotterns minsta motståndslag. Hon var tveksam några sekunder och jag högg direkt, hon hade faktiskt hostat väldigt mycket på dagis hade fröken sagt, och sen sjönk jag ner i soffan och ville bara dö (Hur dålig mor var jag där på en skala?).

Då började barnen bråka om ett tevespel, rättare sagt, sonen skällde och domderade på sin lillasyster för han inte var lika bra som honom så hon inte hängde med och hon grät och skrek för att han skällde på henne. Tillslut tvingade jag dem att stänga av spelet med hotelsen om att jag skulle knäcka spelskivan på mitten och dom inte slutade (och blev då hotad med maken utan sonen men det funkade inte).

Äntligen lugn och ro.

Nej. Då börjar de bråka om tillståndet att få vara inne i sonens eftertraktade rum. Sonen vägrade att ha sin syster där inne och efter ett jäkla liv avlutas dispyten med att dottern blev omkullknuffad med ett stort saftglas i handen som tömmer sig rakt över hallgolvet.

Någnsontans här börjar jag fundera på om det inte varit lugnare att skotta fram bilen, skrapa rutorna, halka fram i rusningstrafiken, hitta trång parkering, betala skitmycket pengar och sedan sitta mitt i hög musik och titta på små söta barn som studsar runt i rummet.

Men efter att ha satt dem framför en film och sett dem sjunka in i det apatiska träsket, så kunde jag stilla dö i soffan och nu, när de är nattade fast försöker dölja det så gott det går, så tänkte jag kanske försöka hinna skriva lite, om bara inte tröttheten, huvudvärken och halsontet var så jobbigt. Det finns en stor risk att jag går och lägger mig istället.

Är jag en dålig människa då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive