torsdag 2 december 2010

Och det är tacken!

Det snöade väldigt här häromdan. Jag skottade inte direkt utan det var snöigt medan det snöade och kanske även en dag till.

Igår skottade jag och efter att jag skottat fick jag ett hotbrev från posten.

Själva grundtexten är en ganska trevlig uppmuntran om att vi som bor i hus ska skotta för att underlätta för brevbärarna. Men på detta brev var vår adress ditskrivet med bläck samt texten att vi allt skulle få åka till postcentralen och hämta posten om vi inte skärpte oss. En sak hade ju varit om vi fått den där trevliga uppmaningen först och sedan fått hotet om vi inte skärpte till oss, men nu var det pang på rödbetan direkt!

Andra saker som jag funderade över var; Den som lagt brevet i lådan är ju uppenbarligen en brevbärare och det måste ju vara brevbäraren som tycker att det måste skottas för det handlar ju om den personens upplevelse av det hela. Därför utgår jag från att det är den personen som initierat själva brevet till oss från början. Jag har svårt att tänka mig att det sitter någon på kontoret och tänker "Hmmm, nu ska vi lite random skicka ut hotbrev till folk i villa". Om det nu är brevbäraren som tycker att två dagar var nog att få gå i snö som faktiskt gick flera centimeter upp på skon så borde väl personen hejda sig med brevet om han eller hon tycker att det faktiskt är skottat nog, och tänka, nej, det är nog inte läge med hot just idag. När då brevet ändå ligger i lådan, efter att jag skottat, så börjar jag fundera på om det är en kritik på min skottning.

Därför gick jag lös med spade och hacka och hackade loss en gång till, en precis vid brevlådan, så att han/hon inte skulle behöva gå ändå från parkeringen till brevlådan, som han/hon annars skulle behöva. Det var väldigt slitigt för det är inte snö i högarna, det är ren och skär is. Jag slet så att svetten rann för att få bort allt så att brevis skulle kunna smidigt gå direkt till brevlådan.

Jag satt vid köksfönstret och såg när han kom, tror du han använde min nya fina gång?

NEJ!
Han klev av och gick från uppfarten ändå. Jag svor faktiskt då.

Samtidigt ska jag kanske inte se hotet som ett hot utan ett löfte, förra året verkade någon brevbärare roa sig med att lägga viktiga räkningar i snöhögar runt om brevlådan och i vår komposttunna, så vi fick påminnelser och extra avgifter. Hittade flera när det blev tö och vid ett tillfälle råkade jag se ett det låg fönsterkuvert bland kompostavfallet. Då kanske det är bättre att åka till postcentralen ändå.

3 kommentarer:

  1. Nej, det bästa är om ni tar kontakt med Posten och berättar vad deras brevbärare har för sig! För de får liksom inte göra sådär. Det är emot mer än en regel. Om inte den brevbäraren gillar sitt jobb så finns det många därute som skulle kunna tänka sig att göra det istället. *räcker upp handen*

    SvaraRadera
  2. Vadå, får dom inte säga "vi lämnar inte posten om inte ni skottar?"

    SvaraRadera
  3. Nej. Och de får baske mig inte lägga den i komposttunnan eller i en snödriva! Jävla idioter.
    Min bror, som varit brevbärare, vägrade bara gå in med posten till ett enda ställe för de hade en galen tax som alltid bet honom. Då lämnade han hos grannen istället.
    Klart man ska skotta för att underlätta, men brevbäraren har faktiskt som jobb att leverera posten till dig - inte till din snödriva.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive