lördag 18 december 2010

Första julfirandet är nu avklarat

I kväll har vi firat jul med en del av makens sida av släkten, närmre bestämt hans syster med sambo och hennes två vuxna söner och en av dessas sambo. Först åt vi en jättegod fiskgryta som maken hade stått och svängt ihop och sedan blev det julklappsutdelning. Barnen fick först och det var inte dåliga saker. Massa lego!
Vi vuxna hade alla köpte ett paket för ca 100 kronor vardera som vi sedan spelade tärning om. Etta fick man ta ett paket ur högen och sexa så fick man välja om man ville ta ett hur högen eller sno ett från de andra, det stora vita i botten var det som var mest eftertraktat.

Jag vann, för jag fick det stora vita i botten men inte utan en hård kamp. Vi var några stycken som snodde paketen från varandra men jag var den som till sist roffade åt mig det utav svägerskans yngsta son som fick en etta och var tvungen att a ett hur högen och lämna det stora till mig. Det var en jättefin ljushållare som man skulle sätta på väggen. Den som annars, efter själva öppningen, var den som det blev mest snack om var den lilla boken "Tv-serier för dig utan teve" som var jätterolig. Alla serier fick en sida var där de presenterades kort och ironiskt, exemplet på bilden är rederiet som överraksande nog handlar om ett rederi. Annars var det ett litet hemmaspakit i form av två ansiktsmasker, fotbad och två handdukar. övriga julklappar innehöll en kortlek med samtalskort, en gigantisk svart gummianka, en mössa och en brandvarnare.

Julklappsleken med tärningen var en jätterolig idé som vi nog kommer att ha fler gånger.

Resterande del av kvällen förflöt genom att storkusiner med sambo lekte med barnen och byggde Lego med dem, här kan man se dotterns intressanta ergonomiska stil vid bygget.

Nu är vi alla lite trötta men väldigt nöjda efter vår lilla förjulafton och barnen har fått gå och lägga sig. Nu är det dags för oss mammor och pappor att få krypa ihop och ta det lungt i soffan en stund. God jul på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive