tisdag 21 december 2010

Att åka eller inte åka är frågan

Häromdagen skrev jag ett inlägg angående den farliga helgtrafiken och funderingar runt om vi vågar oss ut i den eller inte.

Å ena sidan har jag verkligen sett fram emot att få fira julen med släkten, mina föräldrar, min bror med sambo och barnens små kusiner. Det skulle vara en fröjd för alla. Barnen skulle älska att få träffa sina kusiner och leka, det skulle kännas så där Fanny och Alexander familjärt julfirande (nu pratar jag om början av filmen så klart). Vi har skaffat massa fina julklappar som jag sett fram emot att få se barnens ögon tindra över, tillsammans.

Å andra sidan innebär resan stress i då vi skulle få sitta i bilen fyra timmar (om vi har tur) ner och fyra timmar hem (om vi har tur) de två värsta trafikdagarna på året, 23 december och juldagen.

Men framförallt är det riskerna med väglaget i fråga. Jag har hela tiden försökt klamra mig fast vid tanken på att vi ska åka ner medan maken är väldigt skeptisk. När han sa "Visst, vi åker, men du kör" så hajade jag till. Jag vill verkligen inte köra och om jag känner så så borde jag ju inse att inte han heller vill göra det. Varför ska jag tvinga honom att sätta sig bakom ratten och ansvara för allas liv när jag själv inte vågar? På nyheterna och i tidningarna varnar dom för alla olyckor som får en att tvivla mer och mer över resans vara.

När jag nu på morgonen började planera inför att vi ändå kanske skulle åka, lika bra att vara förberedd inför ett eventuellt beslut om att fara ner, så berättade han att han blivit varnad av en av dagisfröknarna. Hennes dotter hade häromdagen åkte mellan Stockholm och örebro, vilket är en bättre väg än den vi skulle åka, och sett tretton allvarliga trafikolyckor på vägen. Tretton! Och då var det en bättre väg och en dag då det är mindre trafik och färre stressapor på vägarna.

Det jag känner mest sorgligt över om vi stannar är att vi inte planerat något alls. Det blir vi och bara vi. Visst, det är väl mysigt, men nu har ju barnen sett fram emot sina kusiner och framförallt mormor vilket är ett högt pris att betala för ett litet barn. Vi har väl vissa väldigt otraditionella idéer om vad vi ska göra denna dag som överraskning, om vi inte kommer iväg men det är svårt att släppa tanken på att åka, även om det är allt för stora risker med färden.

Fan vad jag hatar vintern!

6 kommentarer:

  1. Säg inte så... Vi ska åka till Falkenberg på Torsdag. Jag vill jättegärna åka men det känns läskigt att sätta sig i bilen faktiskt...

    SvaraRadera
  2. Men det är ju typ samma vägar som vi troligen väljer bort. Det är mycket bättre vägar från stockholm och hit än härifrån till västkusten och bara på den vägen var det tretton!!! olyckor!

    SvaraRadera
  3. Och som jag redan uttryckt Malin, jag byter så gärna plats med dig ;) sol och värme behöver jag.

    SvaraRadera
  4. Det måste kännas jättejobbigt att bestämma hur ni ska göra. Hur ni än gör så blir det säkert bra, ni är ju tillsammans. Vi kommer att ha både mina föräldrar och svärföräldrar på vägarna i morgon och det känns inte riktigt bra.

    SvaraRadera
  5. Det slutade ju med att vi inte behövde ta det beslutet själva, det gjorde sonens mage åt oss.

    Och väderleksrapporten för det ska bli oväder i morgon.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive