söndag 21 november 2010

Perny funderar på att outa pepparkakorna

Varje år gör vi och världens godaste pepparkakor. Förlåt, vi i vår familj och de få som har samma recept på pepparkakor, gör världens godast pepparkakor varje år. Alla andra som bjuder på sina pepparkakor, ni får ursäkta, de är jättegoda, men inga har ännu kunnat mäta sig med våra egna och det är inget som varken ni eller vi kan hjälpa. Det bara är så att våra är de absolut godaste jag smakat. De flesta som ätit våra pepparkakor har förståelse för mig när jag säger detta och många har bett om receptet och att jag ska dela med mig av detta här i bloggen så att även de kan få njuta av de goda pepparkakorna hemma i sin egen vrå. Det har dessutom börjat bli lite småjobbigt att baka åt folk. Jag vill bara kolla av med resten av recepthållarna så att det är okej, men förberedelser är gjorda för att ni ska få ta del av vår njutning. Så länge kan jag ge er en liten genomgång av vad som hände i vårt kök under gårdagskvällen:

Jag och Johanna körde storbak under hela lördagskvällen där vi skapade en hel hög kakor och ett litet gäng minihus i storlek 2x3 cm. Den vita och gröna kristyren gick lite lättare att dekorera med, den röda bara rann iväg och av huset så det var svårt att hålla det fint. Vi var överens om att det mer såg ut som om huset var antastat av "The blob" än av julen.

Vi provade även något helt nytt som mina barn hittat på och tipsat om att vi skulle prova. Vi rullade bollar och la in i ugnen och gräddade. De blev gudomliga. Krispig yta och mjuk mitten som fortfarande hade kvar den där mysiga degsmaken. Lätt att jag kommer göra ett antal plåtar med pepparbollar, som dottern vill kalla dom. Apropå degsmak så kan jag erkänna en sak. Jag har i år kastat överbliven deg. Jag bakade ju på köpedeg och smakade utav den överblivna när jag bakade de tidigare husen. Den smakade så vidrigt, i jämförelse med vår egen, att jag var tvungen att slänga den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive