söndag 14 november 2010

Mina föräldrar

Jag är nu framme i den tredje dagen av utmaningen (som jag personligen modifierat en aning) och i detta inlägg skall jag berätta om mina föräldrar.

Min pappa är en oxe och min mamma är en skytt vilket är en kombination som blinkar med stora varningslampor i den astrologiska världen. Det roliga är att de båda på många sätt stämmer väldigt bra överens med vad som sägs i beskrivningarna men ändå håller de ihop i vått och torrt. Enligt astrologin tillhör pappa lugnets och långsamhetens tecken och har en stark hemkänsla. De anser att SKYTTEN kan han glömma, de har föga gemensamt och en Skytt är på väg bort innan han ens har märkt att hon fanns där. Mamma däremot behöver, enligt astrologin, förändring, ständig utveckling, nya miljöer och vidgade perspektiv. Hon älskar omväxling och att resa vida omkring och vill inte sitta fast, aldrig vara tvungen. De anser att en OXE blir utmattad av hennes snabba ryck och ständiga påhitt, så det är ingen lyckad kombination. Ändå har de lyckats hålla ihop i över fyrtio år. Vad säger man, opposite attracts, och vilken helhet det skapat för oss barn i uppväxten.

Min far är en person som kan allt. Och då menar jag inte att han tror sig kunna allt, han tror inte han kan så speciellt mycket, men när det väl kommer till kritan så kan han faktiskt allt. Det är en man som man ska undvika att spela TP mot. Vi har under min uppväxt fått lära oss att om man spelar TP så är det hela familjen mot pappa men han vinner ändå. Han är även en man med tävlingsinstinkt och som, när vi var små, gjorde allt för att slå ut oss i Fia med knuff trots gråt och tandagnissel från mig och min bror. Min pappa har under hela min uppväxt även rest väldigt mycket så titt som tätt när man kom hem så var det bara dukat till tre, istället för fyra, för då var pappa i Italien eller Belgien eller på någon annat spännande ställe. Nu har han gått i pension men jag gissar att hans resande inte avtar för det, däremot tror jag hans resor blir lite trevligare och innefattar mindre konferenser men mer resesällskap av hans fru, till lika min mor.

Min mamma kan också väldigt mycket speciellt om barn, skolväsendet, ordning och reda samt de själsliga frågorna. Om man ringer till pappa för alla materiella problem och fysiska delar i livet så ringer man till mamma vid de själsliga tankarna, barnens konstiga beteenden och hur fasen man ska få bukt med det kaos som håller på att ta över ens liv. Eftersom hon är den pedagogiska i föräldraskaran så är det hon som stått på våran sida och försökt få pappa att tagga ner sina tävlingsinstinkter när vi spelade spel som små. I dag får vi klara oss själva på spelplanen dock.

Båda mina föräldrar är väldigt omtänksamma och solidariska människor och jag vet att jag alltid kan lita på att de finns där och ställer upp för mig om något skulle hända, materiellt, fysiskt eller psykiskt jobbigt. Det är något jag känner mig trygg över och känner mig mycket lyckligt lottad som haft ett sådant bra stöd och trygg uppfostran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive