torsdag 25 november 2010

Min tro

Nu går jag vidare i utmaningen. För att besvara denna fråga så fick jag gå in och rota i mina gamla Lunarstormsdagboksinlägg för jag visste att jag tagit upp frågan där redan en gång tidigare. Kanske inte så djupt, men ändock ganska trevligt formulerat. Jag går även in på min mans tro och på vilket sätt detta problematiserar vårt fortsatta liv efter detta, tillsammans. Vissa filmer diskuteras också: happy reading:

Jag är troende, och när jag säger troende så menar jag det inte i den mån att jag ibland knäpper mina händer och utbrister ”oh gud, gör mig till en god kristen och taga bort dessa smutsiga tankar jag har om min nästes kanin”, inte heller menar jag att jag med jämna mellanrum dunkar pannan mot marken i nordlig riktning och mumlar ”allah”.
Det jag menar när jag säger troende är att jag tror på en massa mysko saker. Jag tror t.ex på spöken, jag tror på att det finns andar som rör sig runt om oss och att det bara är några utvalda som kan se dem. Vissa utav dessa andar är goda och vissa är onda. Vissa andar är hjälpare som är där för att stötta mig och ge mig kraft i livet vid svåra stunder.
Jag tror även på kraftfält och kors, jag tror på att man kan få huvudvärk om man ligger med huvudet i ett negativt kors (eller vad det nu heter) jag tror på mycket skumma saker som nästan hela vårt samhälle var uppbyggt på för några hundra år sedan.
Jag är en riktig bonnahedning skulle man kunna säga.
Jag vet med säkerhet att man kommer någonstans när man dör, jag vet inte om det är himlen eller nirvana, det kan även vara reinkarnation, och då vet man ju inte bestämt om man ens kommer vakna upp på denna planeten igen. Man kanske föds igen med gröna långa tentakler som har rosa spröt längst ut. Och det kanske inte ens heter grönt och rosa, det kanske heter spekrjwlk och söpoisso. Tacka sjutton för att det är så svårt att lära sig prata och att ungar är stumma en lång stund innan dom börjar prata och härmas, dom är ju vettskrämda.

Min man i alla fall, han har en liten annan syn på saker och ting, våra meningar går väldigt mycket isär kan man säga.
Låt oss säga som så, att när vi dör kommer jag få komma ner (från vart än det nu är man hamnar) och knacka på hans kista med jämna mellanrum, och vårt meningsutbyte skulle väl te sig ungefär såhär:
-Kom igen nu, du kan väl inte ligga här och tråka dig hela efterlivet!
-Tyst, jag ruttnar!
-Lägg av, det är ju skitkul däruppe (eller därnere), du har ju redan ruttnat i flera år, det måste ju vara dötrist!
-Tyst, jag ruttnar!

Tja, nu kanske ni förstår vad jag menar, han tror inte på andar, inte på gudar, inte på spöken och inte på energikors. Han tycker att jag är en aning fånig när jag kan spärra upp mina ögon när vi befinner oss i mörkret och med en darrande hand peka på en fånig skugga samtidigt som jag utbrister:
-Men herre gud, VAD ÄR DET DÄR!
Han får alltid ligga ytterst eftersom han är immun mot spöken, dom finns ju inte. Istället kan jag ibland tända lampan för det är något som glöder mystiskt i mörkret, jag har svårt för att sova ensam, och tycker det är olustigt att gå ner i källaren på kvällen.
Han tycker att jag är fånig!

Vi var på bio i lördags, och såg ”the return och the evil Pingu”, oj förlåt, jag hade fel, det var ju ”the ring” jag menade.
Min man tyckte att den var jätteläskig, han har svårt att sova och han kan ligga vaken på natten och prata om hur läskigt det var.
Jag lägger mig ner och tvärslocknar och när han ligger och fånar sig så är det JAG, den fege lille skutt som är rädd för allt som rör sig nattetid (kan medföra en del problem vid vissa tillfällen) som säger:
-Men herregud det var ju bara en film, sov nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive