måndag 15 november 2010

Jag är en hemsk människa som borde pryglas offentligt!


Jag har under en lång tid irriterat mig på folk som inte uppmärksammar alla trafikljus som finns att tillgå vid en korsning. Många gånger missar dom den där lilla gröna pilen som ligger bredvid rödljuset som säger "Ja, det är rött, men du kan få åka ändå för du är så söt" eller så beror det på att det inte finns någon trafik som är i vägen.
Jag är själv inte helt felfri, jag har själv missat den och skäms något så otroligt när den väl slår om till rött och jag inser mitt stora misstag och förstår att alla politiskt korrekta svenskar nu sitter och svär över mig bakom sina rattar. Få tutar för det för osvenskt att göra så, istället sitter de och hatar en i tysthet.

Ibland har folk tutat och då har jag känt mig dum i några sekunder men sedan stillat mig och tänkt, ja, jag är ju inte ensam om att göra felet men nu slapp jag stoppa trafiken mer än nödvändigt och deras hat är överkomligt.

Nu till det där med att jag är en hemsk människa som borde pryglas offentligt.

Efter de senaste gångerna då jag suttit och svenskt svurit i tysthet över mina medtrafikanters blindhet bestämde jag mig för att jag inte ska göra det något mer. Jag ska uppmärksamma folk i fortsättningen. Sagt och gjort. Jag kom åkande, ställde mig bakom en bild i svänga högerfilen och det slog om till grön pil bredvid rödljuset. Jag väntade de där fem sekundrarna som jag tycker man får på sig innan man visar livstecken och sen tutade jag. I exakt samma sekund som tutans genomträngande ljud skar i kropp och själ såg jag skylten

"Övningskör"

Ja, jag är en hemsk människa och nu skäms jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive