fredag 5 november 2010

Funderar runt denna tand som just dissekerats

Jag har under flera flera år haft ont i denna tand. Diffust ont. Inte vanlig tandvärk utan en mer generell molande värk. Jag har sprungit hos tandläkare om och om igen med denna tand men alltid fått höra att det inte är något fel med den och dom har istället borrat, lappat och till sist dragit tanden bakom. Värken har inte försvunnit för det utan fortfarande funnits där.

Värken har molat upp bakom örat och ner i halsen och ibland har jag nästan fått för mig att jag kommer dö av någon otäck cancerklump i halsen och att det är den som värker och inte tanden. Förutom värken har det känts som en otroligt jobbig klåda i själva tanden, inuti. Denna känsla är endast möjlig att förstå om man lider av saker så som restless legs syndrom (vilket jag har lyckan att göra) för känslan är densamma i tanden som i benen.

Nu har jag suttit och funderat på om amalgamet kanske har påverkat och gjort att jag haft ont och söker då på amalgam. Då hittar jag en sida där dom radar upp alla symtom som tillhör "amalgamsjuka" När jag läst igenom den listan så blir jag lite konfyst för dessa symtom är så spridda och diffusa att jag lätt kan lida av det, eller inte och om jag skulle gå till läkaren och hävda detta, skulle jag bli ansedd som hypokondriker för alldeles nyss sökte jag ju med samma symtom men hävdade stress.

Men, om man nu tappar sitt amalgam, försvinner då alla dessa symtom? I så fall får vi svaret snart, om jag mår bättre inom några veckor så var det väl bara skitbra att jag tappade denna fula sak jag haft i munnen.

2 kommentarer:

  1. Vi får hoppas på det bästa!

    /Från en till med tandisskräck!

    SvaraRadera
  2. Som tur är är det samma sida och tandrad som jag tappade en lagning på förut så hon kan göra två flugor på smällen på samma gång.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive