söndag 7 november 2010

Förebereder inför vintern

Nu vet ju inte jag hur många det är där ute som minns den här bilden som lades upp i vintras. Denna bild visar vår före detta pergola som vi använt som vinterförvaring av trädgårdens sommarutrustning, så som möbler, pool och annat skojsigt. Som det väldigt tydligt går att se på bilden, finns inte denna pergola längre. Vi har dessutom inte kunnat få till stånd ett nytt förråd som vi pratat om att vi skulle göra så denna höst står vi alltså utan förvaringsplats åt alla våra saker.

Med tanke på att i stort sett alla våra utemöbler sjunger på sista versen frågade jag maken om vi skulle låta dom stå över vintern och ruttna eller om vi skulle slänga dom direkt, men jag kom ändå på att jag skulle försöka skydda dom lite över vintern, för om jag känner oss rätt så kommer inte det där förrådet eller den nya verandan att komma till stånd nästa sommar heller, för våra tummar måste ha doppats i Karlssons klister innan dom körts upp i...
(you get the picture)

Vad brukar man säga, nöden är innovationens moder...


Detta är vår vinterförvaring av grill, grillbord och poolutrustning. Själva förrådet är poolöverdraget som får leka presenning i år.
Här förvaras alla utemöblerna och gräsklipparen.

Här hänger det dåliga samvetet, visst är det vackert!

Dessa vackra röda saker är så kallade vinteräpplen, alltså, dom blir klara väldigt sent. Jag kan meddela att de ännu inte är färdiga utan riktigt sura. Någon sa att dom kanske är sådana som inte blir klara på trädet utan måste plockas ner och tas in för att mogna inomhus i kassar.

Med tanke på att vi redan har småflugsproblem efter vår avloppshistoria och vi har tusen saker som måste skötas för att få i stånd våran framtida renovering och att många andra saker redan får hamna i malpåse så ansåg vi att äpplena får hänga kvar...

...och skämmas!

2 kommentarer:

  1. 1. Fåglarna blir glada för äpplena i vinter.
    2. Vitvinsvinäger i en skål + någon droppe diskmedel = blomflugorna flyger dit och drunknar. Hehehehe! >:)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive