onsdag 15 september 2010

Jag är väl inte där, va?

Bara för att jag vill ha ett nytt kök?

Jag läste om att det stod något himla tänkvärd inne i bloggen Fantastiskt kaos när jag läste inne på networkingbloggen. Självklart var jag tvungen att läsa vad KaosJenny skrivit inne i bloggen och hänvisades då vidare till en krönika skriven av Katarina Wennstam.

I korthet pratar hon om alla som renoverar och eftersträvar det perfekta hemmet och lånar sig livegna. De som inte kan skilja sig på grund av sina höga amorteringar och som tröst så renoverar dom lite till.

Jag går ju i desperata renoveringstankar eftersom vårt kök troligen är en tjugo år gammalt (det var gammalt redan när vi köpte huset för åtta år sedan i alla fall), det håller på att falla sönder, det är för litet och jag vill ha ett ordentligt badrum i bostadsdelen. Vi har ändå bott i huset i åtta år nu så en liten renovering kanske inte skulle sitta helt fel.
"När vi inte längre äger vårt hus, våra prylar, våra statussymboler – utan de äger oss. (...)
Det handlar bara om Cole & Son-tapetserade garderober, eternity-pooler och hemma-spa med något jävla doftljus på en bänk. Därmed inte sagt att man inte kan gilla att ha det fint omkring sig – men försök se dig själv i spegeln i kväll och fråga dig vilket pris du betalar för allt det där."
Nu har jag redan ställt mig framför spegeln och frågat mig frågan om vilket pris jag är beredd att betala och har redan skurit bort hela övervåningen men, jag känner mig ändå träffad eftersom jag vill tro att livet blir så mycket bättre när vi renoverat huset och i ärlighetens namn tror jag inte att jag har fel.

Men jag tror också att jag kan ställa mig framför spegeln och säga till mig själv att vi har betalat ett rimligt pris för vårt hem och vi är inte livegna. Vi kan skilja oss om vi vill, men vi vill inte!

2 kommentarer:

  1. Klart det kan bli bättre av att ordna till, bara det inte blir meningen med livet ;-) Härligt att känna att man har Mannen i sitt liv... Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det så att jag har mannen i mitt liv, tror det är svårt att hitta ett sådant original som honom som dessutom funkar så bra ihop med originalet: mig. :)

    Vi pratade om jag det och maken, det här med var vi är i renoveringsplacering och han tyckte visst att jag i tanken varit alldeles för nära det som beskrevs, men jag har backat i verkligheten.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive