fredag 3 september 2010

Allt gick inte som en dans

I dag har jag betett mig på samma sätt som så många andra förare som fläks ut på youtube som bevisen på att kvinnor inte kan köra bil. Jag har varit lite stressad och just parkering är inte min bästa vän, speciellt inte fickparkering. När vi skulle till dotterns dans så hade vi lite lagom tid på marginalen men jag vill alltid vara i god tid så jag kände mig ändå lite tidspressad. Vi åkte in på parkeringen där en bil blockerade två parkeringsplatser. Jag ställer mig så de ser att jag vill in och då kör dom in på den ena parkeringen. Sen börjar dom valsa fram och tillbaka jag fattade inte vad dom höll på med. Jag tror dom skulle vända men dom krånglade så mycket att jag inte förstod vad som skedde, snart trodde jag dom höll på att parkera.

Då kom den en annan bil som såg ut som om han var ute efter den parkeringsplats som var ledig bredvid den bil som krånglade. Då blev jag stressad och ville inte bli utan plats nu när jag stått och väntat så jag åker fram och tänker att dom får helt enkelt krångla färdigt efter att jag parkerat.

När jag är halvvägs in så märker jag att jag inte kommer få plats för den krånglande bilen står med hjulen in på min plats. Suckande och stönande backar jag ut igen och åker vidare och tar en annan plats. Här kände jag mig som en knäppgök som brötade på och inte väntar, men samtidig, va fasen höll dom på med?

Sen skulle vi till dansen som vi inte hittade. Vi sprang omkring som virriga höns och letade längs med den lilla gatan. När vi väl hittade så hade dansen redan börjat för fem minuter sedan. Jag släpper in dottern som virvlar runt i rummet, överlycklig.

Hon har ju gått på gymnastik förut och då har fröknarna jämt jagat ut oss föräldrar ur rummet och förbjudit oss från att vara kvar. Då har gymnastiken legat så det inte funnits mycket annat att göra än att sitta i omklädningsrummet och uggla. Där dansen är finns det ju flera fik i närheten så jag hade lovat sonen att vi skulle ta en fika medan hon dansade vilket hade gjort att han känt sig lite ompysslad ändå, så när fröken ber oss gå in och sätta oss började jag känna mig lite hemskt. Antingen skulle jag göra sonen besviken och inte hålla löftet om fika eller göra dottern besviken genom att inte vara kvar. Jag såg in i min sons besvikna ögon när han insåg vad som var på gång och sen tittade jag in på dottern som inte ägnade mig ett enda ögonkast och då gjorde jag ett val. Det val jag vet att föräldrarna dömde mig utifrån, jag frågade fröken om det var okej om vi kom tillbaka när lektionen var över. Hon såg lite förvånad ut men sa att det gick väl bra. Jag ropade in till dottern och sa att vi bara skulle gå en sväng och komma tillbaka sen "Ja ja" fick vi som svar från en mycket ointresserad och upptagen tjej och sen gick vi.

När vi kom tillbaka så frågade jag fröken hur det gått och fick till svar att det gått jättebra "Hon gillar verkligen att dansa" ja jo, hon har ju tjatat om att få gå dans sedan hon var tre så jag är inte ett dugg förvånad.

Sen var det dags att köpa pizza och då blev det även dags för nästa parkeringspinsamhet. När man parkar utanför pizzerian så måste man fickparkera. Fickparkering är jag inte förtjust i överhuvudtaget men till det hör även att vi har en relativt ny bil. Ny och ny,vi har haft den sedan januari, men jag har inte fickparkerat så mycket med den som med våran gamla bil. Den gamla bilen vet jag precis var det börjar och slutar men den här nya har dålig sikt. Den har dörrar istället för lucka där bak och jag vet inte om det är så att fönsterna sitter för högt, men jag ser inte var bilen bakom slutar. Därför krånglade jag flera varv och kände att jag kom fel hela tiden så till slut var jag tvungen att åka vidare och ta en plats längre bort där det inte var lika trångt. När jag sedan gick förbi där jag försökte parkera så såg jag att jag hade ju gott om plats och skulle inte alls haft några problem, men jag var helt enkelt för feg.

Hoppas ingen stod och filmade vid något av tillfällena och la upp på youtube som folk kan skratta åt och säga saker som "kvinnor kan fan inte köra bil" Eller "Typiskt fruntimmer" och andra töntigheter.

Det känns lite väl tufft att behöva bära ett helt köns stolthet när man ska fickparkera som man måste göra som kvinna. Män har inte det problemet. Kanske ska byta kön, undrar vad maken skulle tycka om det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive