torsdag 19 augusti 2010

Totalförvirrad

Min make bad mig läsa ett debattinlägg idag [här] och när jag gjort så kände jag mig jätteförbryllad. Många frågor dök upp i mitt huvud, så som:
  • På vilket sätt är surdeg en flykt från verkligheten?
  • På vilket sätt är verklighetsflykt i nördarnas tecken sämre verklighetsflykt än all annan typ av verklighetsflykt?
  • På vilket sätt är det nördarnas fel att det finns Romer som far illa?
  • På vilket sätt kan man likställa nördar med "arbetarklassens" förfall? Eller på något sätt kunna hitta någon slags konkurrens mellan dessa grupper?
  • Finns det överhuvud taget någon röd tråd eller relevans i denna text eller är det bara en lång upprapning av rappakalja som man inte kan hitta någon som helst mening i att förstå budskapet av?

När jag efter att ha läste texten och sett ut som en fågelholk någon minut så blev jag nyfiken på vem denna fantastiska ordbajsare kunde vara och läste därför hennes beskrivning. Där såg jag att hon är författare och har skrivit en bok. Nyfiken som jag är så var jag ju tvungen att söka upp boken för att kunna se vad det är för typ av litteratur denna människa vanligtvis brukar skapa.

[Naturen]

Här vidgades mina ögon än mer för beskrivningen av denna bok gör ju inte att rappakaljan i hennes debattartikel kändes som en engångsföreteelse.

Saker som jag och maken reagerade på här, och fnittrade över en hel del, var bland annat detta citat:
"När man ser världen rasa. När någon plötsligt säger att det gröna är rött."
Hela texten är bara ordbajs här med, jag blev inte klokare och jag blev framförallt inte sugen på att läsa boken. Avslutningsvis beskriver dom vad boken skulle handlat om, om den vore skriven för hundra år sedan, men jag ville ju veta vad boken handlar om, om den var skriven när den faktiskt var skriven.

Krävs det inte mer än så att bli författare eller debattartikelsskribent så känns det som om jag skulle ha satsat på det för länge sedan. Men det är klart, jag har ju inget examensbevis från journalisthögskolan, men det verkar ju i många fall bara vara ett papper och inget mer.

4 kommentarer:

  1. Det där var ingen debattartikel. Det där var rappakalja. Början, mitt och slut - ska man inte ha det i en text. Och vad vill människan säga egentligen? Jag sär, jag sär...

    SvaraRadera
  2. När man läser kommentarerna så är det en blandning av folk som ifrågasätter vad hon skrivit och kritiserar hennes uttrycksförmåga, några som tar riktigt illa vid sig och vissa som försvarar henne med att tycka att hon har helt rätt.

    Jag kan varken förstå hur man kan ta illa vid sig eller hålla med henne, det går ju inte att förstå vad fasen hon faktiskt uttrycker i hopkoket av rappakalja.

    Läste du beskrivningen på boken också, jätteroligt!

    SvaraRadera
  3. Testa även gärna att trycka på "Provläs" på Adlibris, precis under omslagsbilden, för att läsa de första 18 sidorna i hennes mästerverk. ;)

    SvaraRadera
  4. jag gissar att du gjort det?

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive