fredag 27 augusti 2010

Plötsliga bevis på att jag inte är helt normalt funtad

På en och samma dag råkade jag ut för förväxling av rollfigurer två gånger angående exakt samma rollfigur. Först var jag inne och surfade hos Skrivarmamman där jag läste följande:

"Har en väldigt söt vän

Som skrev: "När du ger ut en bok blir du som Carrie. Då kan jag bli din assistent som åker med på dina releasegrejer. Love it redan"

Jag: "I love it too, redan". "

Detta inlägg gjorde mig jätteförbryllad innan jag insåg att vi talade om helt olika Carrie, den Carrie som jag tänker på ger inte ut böcker och har inga assistenter, sen slog det mig att hon talade om Sex in the city-Carrie. Jag är inte mycket för Sex in the city alls, har aldrig fastnat för serien, vad jag däremot har fastnat för är skräck, blod, krypande obehagliga berättelser där sorg, vrede och hysteri lever nära ytan. Jag flinade lite inför tanken på att den Carrie jag tänkte på, skulle åka runt med en assisten.

Snart surfar jag vidare till min nära och goda vän Zizzi som visar upp en massa fina kläder hon beställt. Även här fastnade jag för en linne och av någon outgrundlig anledning så tog min hjärna exakt samma tankefnurra som sist:

Men sen kom jag på att även min goda vän Zizzi
är ett stort Sex in the city-fan.

Men ju mer jag tänker på det, ju mer vill jag ha det linnet jag också, men inte i syfte att hänvisa till Carrie i Sex in the city, utan självklart, för att syfta på:

Carrie, i Carrie.

2 kommentarer:

  1. Jag gjorde precis samma tankevurpa som du. Så det kanske inte var någon tankevurpa ändå? Jag gillar sex and the city men Carrie is the shit. Den boken borde du läsa om du inte har gjort det.

    När skulle vi ses om mig förresten på tal om böcker? Jag har liksom totalt förträngt det där... Minns att det var i September någon gång. Jag har i alla fall läst ut boken. Det gick snabbt.

    SvaraRadera
  2. Ahmeh!!! jag vill ju inte vara normalt funtad!

    11/9

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive