fredag 13 augusti 2010

London - barnanpassat

Vi kom till England sent på söndagskvällen och åkte direkt till hotellet: President hotel vid Russel Squer. Rummet var helt okej och läget på hotellet var centralt. Dock hade uppenbarligen en man konstruerat duschen då det var en fast dusch uppe vid taket. Om man ville ha någon form av intimhygien som kvinna så skulle man vara duktig på att stå på en hand samtidigt som man kan spreta fint med benen i luften.

Nätterna var högljudda då ett centralt beläget hotell kommer med de nattliga utryckningsfordonen som åkte precis utanför fönstret hos oss hela dygnet runt. Men det var gångavstånd till Covernt garden, Piccadilly Circus och Madame Tussauds (om man inte har ett litet barn med sig)

Vi hade valt kontinental frukost eftersom vi ändå inte vill vräka i oss korv och bacon på morgonen, men jag blev lite besviken då jag i alla fall trodde man skulle få någon form av pålägg, men icke sa nicke. Frukost bestod av flingor och mjölk, vitt rostat formbröd med smör på (jag är inte så mycket för marmelad) eller en degklump som de själva ville kalla för fralla (fast på engelska). Så efter en veckas bukfyllefrukost kan jag säga att mina fisar är dödliga!

Kaffet och teet.
Modern min dricker ju kaffe och innan vi kom på att hon kunde använda det instant coffee som de hade i små påsar på rummet så var hon lite lätt frustrerad. Men när man tog en kopp engelskt kaffe, fyllde med en och en halv påse instant coffee så blev den faktiskt drickbar. Jag själv sa jag vid ett tillfälle att England, som är en att av de ledande länderna när det gäller te är lite väl insnöade på tepåsar. Jag fick faktiskt sällan tepåsar men teet var så beskt att jag var nöjd över beslutet att ta med mig mitt eget te som jag tog på frukost och kväll. English breakfast-te har aldrig varit min kopp te, och det var det jag fick, jämt!

Sonen fick lära sig hur London kunde vara så människorik stad, som modern min förklarade: hälften av alla människor befinner sig hela tiden under marken. Sonen fick springa runt under jord en hel del, vilket han tyckte var spännande. Gångarna är inte korta, det vill jag lova!
Först dagen valde vi att ta tunnelbanan till madame tussauds.

Sonen var måttligt road av vaxdockorna. Han vägrade vara med på bild tillsammans med någon av dem och jag fick tvinga fram honom att klappa på Leonardo för att kunna känna att dom inte var riktiga. Jag själv hade ett passionerat möte med Johnny, ett stelt möte med Leonardo (tror han var lite illa till mods efter sonens taffserier), ett spänt möte med terminator (vet inte om han är läskigast som robot eller som borgmästare) och ett möte på avstånd med Robban (han var lite väl åpen för min smak)

Efter att ha promenerat runt madammen i ungefär två timmer (sonen hade lite brådis igenom och vi hade väl lite panik på alla människor så det gick lite fortare än vad vi velat) kom vi ut i det vackra solskenet igen. Vi promenerade tillbaka till hotellet igen och åt på en fin restaurang. Jag och modern uppskattade den underbara arkitekturen men sonen frågade mest om vi var tillbaka på hotellet snart igen.

Men straffet kom till mamman, jag fick skavsår på köpet och inte bara på ett ställe utan på fyra!

På eftermiddagen gick vi till Russel squer där sonen fick mata lite ekorrar, det gjorde hans dag och alla kunde gå och lägga sig lyckliga.

Planen var att vi skulle till London Dungeon dagen efter, men av olika anledningar blev det ändrade planer. (Sonen upptäckte när vi var på väg in att det var väldigt väldigt väldigt otäckt, så han fick panik, skrek av skräck och låg skakandes på golvet så vi fick gå ut igen, jag tyckte det var anledning nog att avbryta planen)


Istället gick vi till en av Englands största leksaksaffärer, där hade dom massor av roliga saker. Överst till vänster kör sonen med en radiostyrd bil som blinkar i olika färger och kör jättefort. Mitten längst upp är alla trollspön från de som betyder något i Harry Potter och sen har vi Harry själv, i Lego. Vi köpte där en rosa skällande hund till dottern, en björn som spelar trummor och visslar till sonen och lite annat.

Sen gick vi vidare till Carnaby Street där jag inte hittade något av intresse direkt utan köpte mest linsvätskor för hela slanten. Sen åkte vi vidare till Covernt garden där sonen blev trollbunden av ett balanstrick och vi inhandlade lite fler presenter.

Presenter presenteras vid senare tillfälle.


Tredje dagen valde vi att åka med The original tour genom London. Det var väldigt bra, förutom att de själva inte riktigt hade koll på vart de olika busshållplatserna låg vilket försenade oss otroligt inför min egen kvällsutflykt. Men i annat fall var den otroligt trevligt tur. Vi fick se hela London både från buss och från båt.

Här är lite av det vi fick se, Piccadilly som kan ses längst ner till höger fick vi se extremt många gånger eftersom i stort sett alla bussturer gick förbi där samt att det var där vi letade efter busshållplatsen.

London och köerna.
När gick till Madame så hade vi biljetter som gjorde att vi fick gå före kön, vilket jag var glad över för det är kön till vänster på bild.

När vi kom till London dongeun så hade vi inte biljetter för att gå före i kön men mamma är en riktig lurendrejare (jag är så stolt). Vi blev hänvisade till en jättelång kö som vi senare fick höra tog tre timmar och mamma visade upp ett papper för en av killarna där det stod på svenska att om man beställde via nätet så skulle man få gå före i kön. Hon översatte för killen som snabbt tog oss förbi kön och lät oss gå in först av alla. Sen att pappret bara var en reklamsida för att man skulle köpa biljetterna på nätet och inte hade något med de biljetter vi hade att göra, det var ju inte så viktigt. Tur var ju det att vi fick gå före för annars hade det känts än värre att efter tre timmar OCH sexhundra kronor, få gå ut igen utan att få uppleva något.

Kön på den högra bilden var kön för att komma ombord på färjan som tog oss uppför themsens bruna strömmar, under broar och med en härlig guide som skämtade friskt med Londons alla monument. Vill bara säga att vi stod FÖRST i den kön! (som uppenbarligen var mycket längre när vi väl stod där eftersom vi, när bilden togs, har gått ombord och sedan promenerat upp på soldäck och hittat platser att sitta på)

Sista kvällen ägnade jag i sällskap av Lindchen och hennes sambo Darren som bodde lite utanför centrala London. Vi satt och åt en god middag i en helt underbara liten trädgård invid ett typiskt engelskt hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive