söndag 11 juli 2010

Cirkelns nya deltagare

Nu blir det lusthigt värre i cirkeln framöver då Fia tagit sin plats i ringen. Hon kom över för att låna denna månads bok och detta går ju inte att fira på något annat sätt än vid grillen. Hem for hon inte bara med bok utan även med uppgiften att ta fram en ny till nästa omgång. Japp, här har vi lagt oss till med invigningsceremonier.

9 kommentarer:

  1. Oj oj oj.. Hur skall det här gå? Om ni inte passar er så tvingar jag sambon min att välja Bibeln till er bokcirkel - då har ni att göra minsann!

    SvaraRadera
  2. Bibeln är ju flera böcker i en, så man måste välja om man ska vara så stygg! ;)

    Kul med en ny deltagare tycker lilla jag (stiftaren av "cirkeln") och extra kul att Fia väljer nästa bok. Välkommen! :)

    SvaraRadera
  3. Nejdå, se det som en antologi - då måste du läsa alla 60 (eller hur många det nu är) delarna. ;)

    SvaraRadera
  4. nej, man väljer en bok var, sen om boken är tillräckligt spännande kommer ju nästa att följa på och välja nästa i serien, i detta fall är jag rädd att det inte kommer bli så.

    SvaraRadera
  5. Ja, då är boken utläst. Lättläst liten rackare, det blir ingen Bibel till nästa gång men jag väljer nog något som tar längre tid än några timmar. Måste den vara svensk?

    SvaraRadera
  6. Ja du var mig en snabbläst liten rackare du. Jo men visst lite längre böcker, vi har inte talat om ifall vi ska ta engelska böcker, jag vet att jag är rackarns långsam på engelska böcker bara, men vi får väl höra i gruppen vad som sägs om det.

    SvaraRadera
  7. Jag tar med några olika förslag med andra ord. :) Så kan jag göra. Jag läser sjukt snabbt när jag är inne i det. Fördel när man pluggar många gånger. Nackdel när man vill dra ut på bra böcker...

    Jag kan om inte annat göra som så att jag ger förslag på böcker som finns på både engelska och svenska. Läser mest böcker på engelska här hemma men det beror nog på att vi inte läser så mycket utav nordiska författare.

    Jag löser det där på nå vis. :) Jag har några förslag i huvudet faktiskt. Ska bara komma ihåg vad de heter.

    SvaraRadera
  8. Lägger mig i lite här... Eftersom jag vet att H inte gillar att läsa på engelska, så är en bok i svensk översättning att föredra. Genre har vi inte bestämt någon, men det ska vara skönlitterärt. Inga dokument eller memoar/biografi med andra ord. Och så ska de gå att få tag på i pocket. Annars är det fritt val!

    SvaraRadera
  9. BIBELN!!! Den finns i hundratals språk (tusentals, om ni nöjer er med väl valda delar av Nya Testamentet), den är skönlitterär och den tar lång tid att läsa. Sådär - the sambo saved the day again! <3

    ;)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive