lördag 29 maj 2010

Rengörningsutvärdering

Det absolut tråkigaste som finns är ju att städa, tycker jag. Därför gjorde jag min städning lite roligare i veckan då jag passade på att utvärdera lite rengörningsprodukter. Jag upptäckte ju att vi hade massor av olika rengörningsprodukter för ett litet tag sedan plus att jag dessutom fått ett rengörningsmedel skickat till mig för testning. Jag tog fram de rengörningsmedel som var skapta för samma typ av ändamål och satte igång.

Tanken var ju att jag skulle ha använt alla tre
men det blev bara två av dem
så därför får eldorados köks spray
(ja jag särskrev, men det är bara för att produktnamnet är det)
endast utgöra avskljare på denna bild.


Den ultimata testningen skulle vara om jag hade använt båda sprayerna på samma yta med samma smuts men det skulle ju innebära att jag skulle få extrajobb och det jag var ute efter var ju att göra ett arbete som jag skulle göra, roligare. Därför använde jag Cillit Bang på diskbänken och Yes powerspray på spisen. Här är resulteten:

Före / Efter

Före /Efter

Före / Efter

Efter / En lång stund efter

Jag följde instruktionerna på baksidan av sprayflaskan där det stod att jag skulle spraya och torka, enkelt. Jag sprayade hela diskbänken och ner i diskhon, tog sedan trasan för att torka av och såg då att sprayen faktiskt gjort intorkade fläckar, som jag vanligtvis behövde gnugga lite exta på, till en rinnig gegga som jag bara behövde dra trasan över för att det skulle gå bort. Jag var uppriktigt faschinerad över detta. Det var så löjligt enkelt.

När jag sedan gått vidare till en annan del av köket och jobbat och sedan kom tillbaka till diskbänken såg jag att det blivit vita märket nästan som kalkbeläggning efter trasdragningarna. Bilden ovan är tagen efter tre till fyra extra avtorkningar efter själva huvudrengörningen.

Här kommer Yes Powerspray:

Före / Efter

Före / två efter

Yes powerspray skulle jag först spraya med på ytan som skulle rengöras och sedan skulle jag vänta i tio till trettio minuter. Absolut inte mindre än tio och absolut inte mer än trettio. Själva medlet förvandlades till en gelé som lade sig över hela spisen. Jag väntade en halvtimme och började sedan torka bort. Den hade löst upp det mesta och det gick riktigt bra, förutom på några området där det visst varit lite väl inbränt som kan ses på bilden ovan.

Hur står dessa sig mot varandra nu då? Ja, som sagt, det är ju absolut inte någon vetenskaplig testning och förutsättningarna är långt ifrån lika men samtidigt har ju Yes gjort sig lite kaxiga i sin reklam till mig så jag räknar ju med att deras ska klara av tuffare utmaningar men den klarade inte av de inbrända ringarna på spisen. Cillit däremot gjorde om allt till rinnig gegga som lättsamt följde med vid avtorkning men efterlämnade dessa kalkliknande trasspår som jag slapp vid Yes.

Själva utförandet var mer positivt vid Cillit då det inte innebar någon väntan, bara spraya och torka av. Att behöva vänta efter att man torkat av tycker jag ger en snubbeleffekt på städningen, för mig är det nämligen viktigt att det går undan. Om jag ska vänta en halvtimme på att något ska ligga och gro, ja då tar självklart städningen en halvtimme längre också att bli klar med. Det sätter negativ stämpel på yes powerspray.

Att det inte blev rent kan ju mycket väl ha att göra med att jag väntade för kort tid innan jag torkade av och det gör det också lite ovisst att kunna utvärdera hur bra det funkade. Vid applicerandet av rengörningsmedlet så luktade Cillit som ett ganska ordinärt rengörningsmedel medan Yes powerspray hade en mycket kemikalisk lukt som de försökt dölja med citron (tror jag) vilket gjorde att det var en ganska kväljade sötaktig stank som låg som en dimma runt spisen. Denna lukt gjorde sig påmind när jag använde plattorna igen efter rengörningen.

Cillit vinner därför med 4/1 mot Yes.

När det kommer till att rengöra grillgaller och liknande kommer jag nog prova med yes igen för då kan man spraya, låta stå och sen in i diskmaskinen och det kanske funkar bättre.

Ingen av dessa var dåliga, cillit var bara lite bättre med de förutsättningar som de hade, men cillit kanske inte heller skulle ha klarat av spisen i det skick den var i.

Städa lungt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive