onsdag 12 maj 2010

En liten kortfilm att avrunda dagen med


I går frågade sonen om vi kunde kika på en film till kvällsmaten och jag sa att det kunde vi ju göra fast något kort för klockan var närmre halv sju och jag vill påbörja nattningen vid halv åtta. Sonen rotar fram Dinotopia som jag förväxlade med en tecknad dinusariefilm som vi sett tidigare som är ganska kort, så vi börjar kika.

Jag började ana oråd när den inte var tecknad, när jag inte kände igen någon av innehavarna eller något av själva ploten, men det som framförallt fick mig att ana oråd var att den inte fanns dubbad till svenska. Sonen börjar med att imponera då jag var tvungen att duka fram kvällsmaten, då han läser för sin lillasyster för att hon ska förstå. Nu menar inte jag att han hjälpligt förste hinna med några ord här och var, nej då, han läste ordagrant även när det var dubbla rader och det gick undan, inte nog med det, han gjorde det med inlevelse också.

I alla fall så tittar vi och tittar på filmen och jag tänker att snart tar den slut, snart tar den slut, snart... men det gjorde den inte. När klockan var halv nio och filmen inte ens gjorde en ansats till att komma till en upplösning så sa jag att vi skulle vara tvugna att titta färdigt på filmen dagen efter istället. Sonen gick motstridigt med på detta.

I kväll hade vi trevligt sällskap av MrsData med make och barn. När de gått, frammåt sju på kvällen, sa jag att vi skulle kolla färdigt på filmen. Jag kunde ju bara inte tänka mig att det kunde vara mer än en halvtimme/timme kvar på filmen.

Klockan halv tio var filmen slut och den hade varit spännande vill jag lova. Sonen hade verkligen suttit som på nålar, oj oj oj.

Nu efteråt (alltid bra att vara efterklok) gick jag in på internet och läste lite om filmen och då står det att den är 250 minuter lång, det blir 4 timmar och tio minuter!!!

Här kan ni läsa er till mer info om filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive