söndag 14 mars 2010

En lugn söndagskväll

Vi håller på att ordna inför Egyptenboken som vi lovat att barnen skulle fått, innan terminens start i år mer eller mindre, men som har dragit ut på tiden. Vi har märkt att vi behöver vara lite mer proffsiga än vad vad vi hoppats på. Jag mitt dumma hjon trodde att det skulle räcka med att lägga in fyra bilder, kunna lägga dom där jag ville på sidan och sedan skriva några rader under.

Icke sa nicke. Sidorna anser endast att jag ska få lägga in en enda bild per sida och ingen text på samma sida som bilden. Det blir antingen en väldigt tjock fotobok eller en väldigt bildsnål fotobok. Därför får vi nu göra sidorna i makens text/bildredigeringsprogram som han har i datorn som stod längst in i källaren och som vi inte har någon plats för i boningsdelen i vårat hem. Den står nu på en högtalare i vardagsrummet.

Jag har plockat fram de bilder som jag vill att vi ska ha i boken och lagt på ett usb-minne och maken sitter nu och försöker komma ihåg hur man jobbade i det redigeringsprogram som han inte jobbat i på x antal år. När han skulle sätta igång så ställde han en fråga, om hur han skulle lägga upp bildsättningen, som jag svarade lite tokigt på, jag menar, jag har ändå känt min man i över tio år, jag borde förstått vad som väntade mig när jag svarade: "du har fria händer"

Lugnet byttes snabbt mot något som skulle kunnat varit ett avsnitt av Benny Hill, det var bara musiken i bakgrunden som saknades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive