söndag 14 februari 2010

Och här hemma roar vi oss blinda och döva inför våra systrars vardag

Jag snubblade över Liza Marklunds krönika om kvinnoförtryck.

Jag själv har i mellanåt försökt prata för kvinnans rättigheter och hur viktigt det är att man behandlar barnen lika och jag har, när jag endast har pratat om småsaker, blivit avspisad som en jobbig rabiat feminist och fått slängt i ansiktet att jag överdriver och att man inte kan jämföra kvinnoförtryck med rasism (vilket jag gjort väldigt sällan) för det är ju otroligt kränkande mot människor av andra etniciteter... ??? vet inte riktigt hur man ska tolka det uttalandet.

Men när man läser den här debattartikeln, denna krönika av Liza så vill jag nog säga att det säger inte bara saker om Saudi arabien, det säger otroligt mycket om vårt eget samhälle, som Liza uttrycker det:
"När ska världssamfundet börja betrakta kvinnor som fullvärdiga människor?"


4 kommentarer:

  1. Genus är intressant, jag har läst en termin genus och det var riktigt roligt faktiskt. Mycket har jag dock läst på nätet i bloggar där deras största intresse är genus. Tror att jag har länkar från min blogg till bland annat Lady Dahmer, Anna och Anaiah som är väldigt engagerade i just genus. Riktigt roligt och faktiskt riktigt intressant många gånger. :)

    Tack för igår förresten. Det var kul även om planerna blev lite annorlunda än tänkt. :)

    SvaraRadera
  2. moahaha nu ska jag slänga in ännu ett inlägg som kommer att irritera folk=) Jag tror att kvinnan kommer att accepteras som fullvärdigmedborgare nähon själv gör det. Jag menar skulle alla kvinnor alltid hävda sin rätt skulle det se annorlunda ut. Det är min uppfattning. Jag väntar med spänning på påhopp

    SvaraRadera
  3. Ps jag tror inte att det har något att göra med fru gårman eller rosa sidor i leksakskatalogen ds

    SvaraRadera
  4. Du får inga påhopp av mig Paulina, nog för att jag tror att det hänger på lite mer än oss kvinnor men det ligger farligt mycket i det du säger. Alldeles för många kvinnor tycker att det inte är någon fara, att det är väl okej och har någon slags inställning att det är onödigt att tjata och bråka om det. Kvinnor som hörs och gör hus i helvete anses allt för ofta utav andra kvinnor som störande och löjliga och blir kallade för allt möjligt, av kvinnor alltså.

    När jag ser mig själv i arbetslivet så ser jag mig själv som "man", alltså jag känner mig som en "man", för jag går inte med på att bli sedd som "kvinna" utifrån den bild som satts upp.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive