lördag 2 januari 2010

Julhelgen

Nu vill jag börja berätta lite om vad som hände efter att vi kom hem från Egypten. Vi var ju där till och med den 22 december, eller rättare sagt 23 december på grund av förseningarna som jag så fint beskrev i tidigare inlägg. Vi kom till föräldrarna och var där över julen. Vi hann med ett julfirande där, en julfika hos min mormor på juldagen. På annandag jul åkte vi hem och hann med ett julfirande med makens mamma, syster samt deras familjen hemma hos oss.

Alla dessa fina saker fick jag i julklapp.

Redan på planet till Egypten fick jag min första julklapp av maken, det var boken av Ketchupmamman som jag väldigt subtilt gett vinkar om att jag ville ha, som att jag släpade in maken i en bokaffär, letade fram boken och talade om att den var väldigt röd och fin och skulle passa jättebra i min bokhylla. Vid det laget hade maken redan köpt den två månader innan, berättade han efteråt, då jag redan kommit med mycket subtila vinkar innan dess.
Hemma hos föräldrarna fick jag en smärre chock av maken i julklapp, fröken Fleggmans mustasch på dvd. Det är en film jag verkligen velat ha, lääänge, på dvd, men på grund av upphovsrättsproblematik har jag endast haft den på en dåligt inspelad vhs-version, som dessutom var lånad av mina föräldrar. Jag satt bara och gapade ett bra tag innan jag sansade mig igen. Min man är en mästare på att överaska mig, jag ligger i lä vilket känns riktigt tråkigt.

Vidare fick jag av maken en Stephen King-bok och Dirty Dancing-boxen som, förutom filmen, innehåller ett nattlinne, en sovmask och en tvättpåse, allt i vitt och rosa så klart.

Från andra än maken fick jag:
pengar
isprinsessan (camilla läckberg)
Rapsraggarna (Karin Brunk Holmqvist)
Sirila gentlemän sökes (Karin Brunk Holmqvist)
en socialarbetarmugg
en scarf
samt en skitbra toalett till afrika.

När vi kommit fram till nyår, efter alla dessa etapper och olika firanden och resor så frågade jag sonen hur länge sedan det var som vi kom hem från Egypten och han svarade då precis på samma sätt som jag kände: tre veckor sedan.

Nyårsplanerna var som de brukar, en middag med min ungdomsbästis med familj. Vi träffas inte så ofta utan det är framförallt nyår som är vår kväll. Problemet var bara det att maken varit kass i magen sedan Egypten, då snackar jag rännskita tre gånger om dagen, minst. Han upplevde dock att han blivit värre vid nyår, jag var bra bubblig i magen och plötsligt blev dottern bråkig i magen också. Vi ringde och förvarnade våra vänner om detta och de avblåste hela nyårsfirandet. Senare upptäckte vi att våra magars problematik troligen berodde på stressen vi upplevt utifrån allt kuskande och återställningen till vardagen. De vågade ändå inte vilket jag ändå kan förstå, jag har ju ändå kräkfobi.

Nyårsafton avlöpte extremt lugnt vilket faktiskt var riktigt skönt, vi behövde en sådan kväll. Vi gjorde inget under dagen, förutom maken som fick gå och handla i kylan. Men är det nyår så är det ändå nyår så lite gjorde vi allt oss till.

Vi dukade upp en fin middag

Barnen fick det de ville ha

Föräldrarna fick det de ville ha


och efterrätten blev extra ordinär

Eftersom det bara var vi tyckte vi att det var dags att prova det där spelet som vi köpt för länge sedan, och liksom göra efterätten lite roligare. Det var jättekul. Man fick svara på frågor eller göra utmaningar för att få olika tårtdelar och sedan fick man göra sin egen tårta. Vi hade chokladtårtsdelar, man fick välja mellan att ha chokladsås, jordgubbssylt eller marsansås mellan tårtdelarna och sen hade vi massor av grädde och godis att lägga på. Barnen tyckte det var helroligt så det kommer att komma fram fler gånger!

Här är det full fart, kort läses, sånger sjungs och gåtor gissas, och kolla bara vilken snygg tårta jag skapade!


På grund av omständigheterna vägrade jag kliva ur pyjamasen och behöll den på hela dagen och gick även ut i den vid tolvslaget, vilket går att se i tidigare inlägg. Vill även påpeka att jag jobbat hela helgen, jour, så det har inte varit så arbetssamt, jag kommer mest bara får pengar för det.

Jag har nu påbörjat en ny almenacka och tro det eller ej, den är faktiskt lila/rosa i år. Jag har skiftat från svart/vit till lila/rosa.

Detta kan komma som en chock för vissa där ute...


Här vill jag ge en liten tillbakablick till det året som varit, det svart/vita almenacksåret och vilka förväntningar jag har på året som kommer.

Positivt:
-tog examen
-fick mitt första socionomjobb
-fick en liten brorsdotter
-var på min första charterresa
-maken fick utökad tjänst

Negativt:
-det gick åt helvete på c-uppsatsen
-höll på att gå i väggen på jobbet på grund av dålig semesterplanering (inte min planering)
-Mamma blev sjuk
-jag gick upp 20 kilo
-jag var på min andra charterresa (måste säga att det är ändå lite skämtsamt, riktigt så hemskt var det inte men det är roligt att skämta om)

Förväntningar på året som kommer:
-Att jag får jobbet jag ska på intervju för nu i januari
-att jag får komma ner till västkusten mer
-att jag går ner alla de kilon jag gått upp
-att jag får dra ner på stressen
-att jag blir mer harmonisk
-att jag får mer tid till barnen
-att jag får mer tid till mina intressen
-att jag hinner umgås mer med vänner.

GOD FORTSÄTTNING PÅ ER ALLIHOPA!

6 kommentarer:

  1. Åh vad spännande med jobbintervju. Jobb som är närmare hem kanske? Hoppas det :)

    SvaraRadera
  2. God fortsättning och tack för idag!

    SvaraRadera
  3. "Liseys berättelse" är verkligen skitbra! Och "Sirila gentlemän sökes" är rar. Övriga böcker vet jag inget om, men jag vill också ha "Ketchopmamman"! Ses i eftermiddag.

    SvaraRadera
  4. Åsa: ja det är jättespäannande, speciellt eftersom det är ett jobb jag verkligen vill ha, men det kanske ger mig dålig karma och upprepa det så många gånger som jag gör. Närmre hem, allt är ju relativt, vad menar du med det? Jag får pendla mycket längre med det här jobbet än det jag har i dag men det är närmre mitt barndomshem än det jag har i dag.

    Zizzi: tack det samma, det var jättetrevligt. Får vi göra om oftare!

    Mrs Data: Jag fick "Liseys berättelse" och "Sirila gentlemän sökes" av mina föräldrar, min mamma trodde jag skulle gilla dom. Ketchupmamman är precis så rolig som man kan förvänta sig, maken är lite trött på den däremot för jag ligger och fnittrar hela tiden och citerar saker ur boken, han tycker det är tröttsamt :) Ses snart!

    SvaraRadera
  5. Vilken trevlig blogg du har! Eller bloggar kanske jag ska säga. Här kommer jag att titta in fler gånger.
    Gott Nytt År, önskar Siv

    SvaraRadera
  6. Tack så mycket och hjärtligt välkommen.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive