söndag 17 januari 2010

En romantisk kväll tu man hand

I veckan fick jag känslan av att jag ville ut och göra något, det var så länge sedan. Jag har suttit hemma och inte företagit mig något alls den senaste tiden. Därför tänkte jag höra med maken om han kunde tänka sig att släppa ut mig själv på lördagen, inte för att jag visste exakt vad jag skulle göra eller med vem, men ut, det ville jag.

När jag kom hem så frågade min man mig om det var okej om han gick ut på lördagen, varpå jag blev lite besviken och försökte förklara att jag ville ju gå ut och oj oj, hur skulle vi lösa det här. Magnuz, vår extra familjemedlem utan ordentlig titel (brukar säga att han är bror till familjen) satt bredvid i soffan och plötsligt mitt i vår diskussion hörde vi honom säga: "hm, tänk om ni kunde hitta någon som kan vara barnvakt, någon som känner barnen väl och som har varit barnvakt förr..."
Vi vände oss och tittade på honom varpå han utbrast "ja men jag kan ju, så trevligt, ska jag vara barnvakt på lördag"

Vid det här laget visste vi inte vad vi skulle göra med vår barnfria kväll men det utformades till att vi skulle gå ut tillsammans. Eftersom jag har kämpat med min vikt och med mina matvanor så ville jag inte göra den där vanliga grejen, middag och bio som innebär svullande på onyttigheter. Plötsligt slog det mig, något som skulle testa vår samarbetsförmåga, något där vi GÖR något tillsammans och inte bara sitter bredvid varandra. vi valde:
Bild lånad av Boda Borg
BODA BORG!

Här fick vi samarbeta, använda hjärnorna, klättra, krypa och dra tillsammans, snacka om att pröva vårt förhållande. Det blev inga bråk, vi samarbetade väldigt bra och vi skrattade mycket tillsammans, det måste ju vara positivt. Det var lite nedslående i början dock, då vi inte fixade en enda. Ofta gick vi in i första rummet och verkligen inte fattade något alls av vad vi skulle göra och ibland fattade vi men vi gjorde fel och fick gå ut och då var det kö så vi tog ett annat rum och kom inte tillbaka till det första igen. Tillslut fixade vi i alla fall "Farmen" och när vårt självförtroende ändå var i topp så fixade vi "Mumien" också som vi har lite fina bildbevis på till och med.

Titta så glad man kan bli över att fixa en bana

och mumien var bara lite läskig

Efter dessa banor tog vi en kort paus där maken festade loss på en cola och en påse ostbågar medan jag tog en Loka och ett äpple. Sen fortsatte vi och fick bakslag på bakslag på bakslag, det var som om vi inte skulle fixa någon mer efter det, vi var antingen för dumma, för långsamma eller för...

...osmidiga

Efter att ha kämpat på banan "Vinter" som bara gick ut på att krypa och klättra, maken var helt slut och mina knän gnällde, så tog vi en paus och försökte oss på "Upplyst" i stället. När vi tagit den och återfått en gnista av vårt självförtroende så gick vi tillbaka och tog "Vinter", fast knäna gnällde på oss.

Vi lämnade alltså Boda Borg med stolta fyra stämplar efter tre timmar och gick vidare på en god middag. Det blev kycklingspett med wokade grönsaker och cole slaw...
i lokaler med lite udda, eller slarvig, inredningsteknik

och sen åkte vi hem igen och var hemma till tio efter en lyckad, rolig och lite udda dejt

2 kommentarer:

  1. men va kul det låter.... kula att göra nå annirlunda å inte bara bio middag mm...
    Nått jag å niklas deffenitivt behöver göra... =)=)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt det låter! Själv var jag ute för första gången på två år (av förklarliga skäl) när jag och maken var och såg After Dark. SEN i torsdags var jag ute och åt middag med inger, i fredags hade jag karaoke på Tyrol! OCH på tisdag ska jag, johnny, tim och ted och se på Jerry Williams! Det är ingen hejd på vilken party-tjej jag blivit! ;-)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive