tisdag 26 januari 2010

En ny nörd-genre

Jag brukar kika lite inne hos Julia Skott, hon den där skjutstjärnsjournalisten. Denna kvinna var även med och startade "geek women unite" inne på facebook så därför vågar jag mig på att använda uttrycket geekig eller nördig när jag talar om henne då hon är en stolt sådan, eller har jag missuppfattat något?
Hon har en sån där liten nördig genre som hon kallar för dagens t-shirt. Denna genre gillar jag, framförallt för hon har ett så otroligt stort utbud av olika tröjjor som hon visar upp, som jag många gånger blir lite avis på. Jag har själv hittat några tröjjor som jag bara måste beställa från threadless där de flesta av hennes tröjjor verkar komma ifrån.

Jag har också en hel del tröjjor som jag stolt skulle kunna tänka mig att visa upp i bloggen, problemet är bara det att dessa tröjjor nu för tiden ligger och samlar damm då jag inte kan använda dessa i arbetet, vilket jag upplever att jag alltid är på (när jag inte ligger avdäckad av ren och skär utmattning i soffan, men då känns det onödigt att slita på skönheterna).

Jag har därför hittat min egen nördiga genre, nämligen muggar (eftersom jag pimplar tonvis med te hela dagarna). De som varit hemma hos mig och druckit te har säkert lagt märke till att vi har ett helt otroligt utbud på muggar, maken springer ju på loppisar så fort han får chansen. Här samlas det på skyltar (som också kan vara relativt nördiga) och muggar.

Därför har jag börjat med min egen genre, muggar, eller god morgon som inläggen hetat hittills.

Här har vi en gammal nostalgisk vän som får avsluta dagen istället för att börja den.




Nog för att mina muggar är nördiga, men på ett helt annat sätt än vad Julias tröjjor är nördiga, men nördiga är dom.

Nytt underverk i morgon, god natt.

2 kommentarer:

  1. Hej på dig=) vad glad jag är att jag hittat hit. Är alltid lika kul att hitta andra inspirerande bloggar...jag skriver mycket om
    mat, inredning, mode och livet som ung fru och tvåbarnsmamma, men det är ju minst lika kul (om inte roligare) att läsa det andra skriver!

    Massa kramar
    /Erica

    ps: eftersom jag hittat hit känns det ju inte mer än rätt att ge dig möjligheten att se vem jag är, gillar själv inte anonyma kommentarer, hihi...ds

    http://erica.myshowroom.se

    SvaraRadera
  2. Å! Jag försöker kontrollera mig vad gäller muggar... (Och jag har sjukt mycket tröjor kvar att visa upp, kan jag berätta.)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive