söndag 24 januari 2010

En förvirrad helg i ett förvirrat liv

Helgens planer har ändrats lite hej vilt. Först planerade vi att vi skulle fira dottern på lördagen tillsammans med släkten från hennes mors sida, alltså mina föräldrar och min bror med familj. Så blev det kanske flyttat till söndagen, allt berodde på väder, ork hos kusiner med mera. Då det var beroende på så mycket så planterade jag uppenbarligen inte in det i min hjärna tillräckligt mycket så när inbjudningskortet till dotterns dagiskompis kom i veckan så ringde inga klockor om dubbelbokning.

Vi bjöd in oss hos Mrs Data med familj på fredagen vilket alla uppskattade. Vi bakade pizza, vräkte i oss onyttigheter och tittade på den senaste star trek-filmen. Vi hade otroligt roligt, den äldsta dottern i familjen önskade säkert vid flertal tillfällen att hon var född utan hörsel då samtalsämnena var allt för pinsamma för en tonårstjej att höra från föräldrar med vänner, vilket vi fann ännu roligare och spädde på lite extra. Jag fick även ett meditationsprogram utav Mrs Data med rörelser och ramsor (mantran) till. Det enda problemet med det är att jag ska helst utföra detta själv, alltså instängd någonstans, sittande i lugn och ro med musiken och med möjlighet att ramsa med. Jag vet inte riktigt vart det ska bli än, har ju ingenstans att stänga in mig här hemma och på kvällarna är det svårt att stänga in sig i sig själv när barnen ligger i sängen och är uppmärksamhetskrävande, men det är i alla fall ett steg åt rätt håll, jag har ju fått musiken och beskrivningen.

På lördagen hade vi bestämt att vi skulle åka till Boda Borg vilket vi hade förberett våra små ögonstenar för. De hade sett fram emot detta hela veckan och samma morgon ringer min mamma och börjar boka in tider för släktträff på söndagen. Eftersom vi fortfarande låg och drog oss i sängen och ännu inte kopplat ihop det där med att det var dubbelbokat med kalaset eftersom dessa klockor var helt avstängda då jag inte hade en tanke på att det fanns planer denna dag så bokade vi in 14-16, släktkalas. Trots städbehov åkte vi till Boda Borg för det hade vi faktiskt lovat barnen och där hade vi riktigt roligt. Barnen älskade det och det slog lek och buslandet med hästlängder, vi måste åka dit igen blev bestämt. Vi kom hem vid sju, alla somnade i bilen (utom maken, som tur var, eftersom han körde). Dottern som varit så glad när hon satte sig i bilen vaknade upp på riktigt tokdåligt humör. Hon grät och grät och grät men förslagen om att gå och lägga sig och få en saga läst var en ren förolämpning vilket fick henne att gråta och skrika än mer. Vi avslutade med att titta på space balls med sonen i alla fall och när den var slut vid nio och vi fått ungarna i säng så däckade vi stenhårt i sängen vi också (till tonerna av Gilberg Grape).

I morse vaknade jag i en riktigt bra tid, vid åtta på morgonen. Jag gick in och pulade i köket och började med frukosten då jag fick en sån där uppenbarelse som får en att spärra upp ögonen och dra in ett andetag med öppen mun -KALASET!- vi hade ju dubbelbokat.

Jag gick in till maken och pratade med honom om läget och vi bestämde att vi skulle kolla om vi kunde flytta på släktkalaset två timmar. Vi frågade även dottern vad hon valde om det inte skulle gå att flytta släktkalaset, hon valde barnkalaset, fast egentligen ville hon ha båda och hon kom med många konstruktiva idéer om hur vi skulle lösa problemet: Johan skulle ha sitt kalas hemma hos oss så kunde mormor och morfar vara med dom med. Jag sa att det inte skulle gå och då tänkte hon att Johan kanske kunde ha sitt kalas lite tidigare än två, det trodde jag inte heller skulle funka. Därför blev släktkalaset inställt för de tyckte det skulle bli för sent att komma hem vid halv nio med de små barnen.

Så nu har vi hela dagen på oss att få ordning här hemma och dottern ska på kalas. På grund av att vi har hela dagen på oss kommer vi säkert inte få något gjort, vi funkar nämligen på det viset, dessutom har jag tokont i ryggen (hurra för kvinnligheten) Vi har lovat att vi ska ha nallekalas för barnens nallar idag eftersom det inte blev något släktkalas, så sonens nalle Charlie och dotterns my little Pony snövit fyller år i dag och ska få kalas.

Nu ska jag ta min rygg och börja städa och sortera tvätt så vi får något gjort i dag så jag kan meditera och ta hand om mig själv och barnen under veckan.

2 kommentarer:

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive