torsdag 31 december 2009

Egypten - sista dagen

Sista dagen kom och vi packade ihop oss och väntade på den elbil som skulle hämta upp oss. Vi fick vänta längre än tänkt och vi fick ringa och fråga efter den. Den var på väg sa dom och så väntade vi fem minuter till, den goda tid jag hade räknat med var borta.

Väl uppe i receptionen ville dom ha betalt för saker som vi hade tagit ur minibaren som vi inte tagit ur minibaren. Jag fick rätta och förklara att det dom ville ha pengar för hade vi inte tagit men däremot hade vi tagit andra saker som jag betalade för. Sen väntade vi på Apollos buss, och väntade och väntade och tillslut ringde vi. Då får vi veta att planet är 4 timmar försenat och vi får därför vara kvar på hotellet i fyra timmar till. Inte oss emot. Vi fick tillbaka våra handukskort och badade i några timmar i inomhuspoolen och vi hann äta en ordentlig lunch, ganska sent innan vi ställde oss och väntade på bussen igen.

I väntans tider

Medan vi stod och väntade på bussen blev jag inskickad till receptionen där de begärde pengar för de saker vi tagit ur minibaren. Jag förklarade att vi hade betalat detta vilket han först inte trodde på utan försökte visa upp den snorkigaste sidan han hade innan han ringde kollegor och kollade upp. Sen bad han om ursäkt och jag fick gå igen.

Jag var åtminstone glad över att vi inte behövde vänta alla dessa timmar på flygplatsen för om maken hade svårt på den där myllrande strandön så höll jag på att krevera efter bara någon minut på flygplatsen. Hela flygplatsen var som en dom där arabiska marknaderna man ser på teve, ett enda myller av folk, ljud, saker och vansinne.

Centrum på flygplatsen var som ett cirkustält, fullt av marknadsstånd

Vi tänkte att vi skulle roa oss med att ta en liten fika medan vi väntade på att vårat plan skulle ropas upp men vi fick en smärre chock när jag skulle betala, eller rättare sagt, när jag visade upp kvittot för maken och vi började räkna. Jag hade nämligen betalat med en blandning av dollar, euro och egyptiska pund så jag hade lite svårt för att hålla reda på vad jag betalade, men när vi fick det svart på vitt tyckte vi inte att det var så roligt.

$ 57.40 blir när man räknar på det 412 kronor

Det vi köpte var 3 muggar coka cola, en festis och två klubbor. Vi hittade ett kvitto från en person som handlat ett latte och men macka, vi var glada för att vi fick vara kvar på hotellet och äta middag där, det blev lite billigare då vi hade all inclusive.


När man väntar kan man leka med kamelerna som sjunger

Väl på planet fick vi vänta ännu en timme men det var inte fara, vi var härdade vid det här laget. Anledningen till att vi fick vänta, jo, två passagerare var så fulla att det inte fick komma ombord på planet och mer därtill, de var tvugna att hitta passagerarnas bagage för att ta av det från planet, det var längst in.

De stod inte högt i kurs bland de andra passagerarna, maken ropade gängspö och fick medhåll från flera passagerare bakom.

Tillslut kom vi i alla fall iväg på vår mycket skumpiga färd hemmåt och landade i Sverige vid midnatt istället för halv sju på kvällen. Barnen sov som stockar och var mycket jobbiga att fösa till morfars bil, men det gick med lite jobb och övertalning.

Här skumpade det mest

Och hur utvärderar vi den här resan då?
  1. vi åker aldrig mer till Hurgada
  2. vi åker nog inte med Apollo något mer
  3. åka med något bolag som har egna hotell där det är säkert att det finns fler nordiska gäster
  4. vi ska åka med ett bolat som har mer barnanpassat
  5. vi ska sänka våra förväntningar

2 kommentarer:

  1. Det låter som en bra utvärdering ni har gjort,,,,,även om ni har fått en del trevliga upplevelser så förstår jag att er förra resa var bättre.
    Tänker ni klaga här hemma hos den researrangör ni köpte resan av?

    SvaraRadera
  2. Vi har ett sånt där utvärderingsmail som vi ska svara, vi ska göra det i helgen.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive