torsdag 12 november 2009

Störd dröm - potentiell novell?

I morse drömde jag något relativt stört. Jag har försökt återberätta detta för maken men det är väldigt svåråterberättat. Jag skall ändå göra ett försök och jag funderar på om jag kan på något sätt använda denna som underlag till en novell, mycket bearbetat i så fall, så klart!

Jag hade en blodsjukdom (tror det kan vara inspirerat av filmen som var på under gårkvällen medan jag hjärnslött flummade runt i cyberrymden) och det fanns en man som hade motgiftet i sina ådror. Första delen av drömmen gick ut på att jag jagade honom för att få tag på honom. Han sprang mycket fort först, men sedan var det som om han gav upp och liksom åtrodde mig på ett sådant sätt att han ville ge upp sitt liv för att ge mig motgiftet. Motgiftet fick jag genom hudkontakt. Det blev en mycket intensiv hudkontakt som liksom slutade i en rejäl skedning. Mycket åtro över det hela och en mycket het sked!

Efter ett tag försvann mannen och jag låg kvar själv, mitt på en väg eller rättare sagt mitt på ett spårvagnsspår. Jag började känna mig lite obekväm av att ligga under ett täcke mitt på spårvagnsspåret så jag tog täcken och satte mig på en stol på uteserveringen precis bredvid och då helt plötsligt kom en spårvagn farande och hade kört över mig om jag legat kvar.

Sen vaknade jag...


Det här med vägen och spårvagnen är inte så intressant, men det känns som om man skulle kunna skriva en mycket erotisk vampyrnovell av det första jag drömde.

Kan även tillägga att min man påpekade att han hade börjat råskeda mig på morgonkvisten, alltså skeda intensivt och gosigt, kan ha varit något som påverkat min dröm och då kändes drömskeden inte lika otroget och hemsk, för det var ju faktiskt min man som skedade mig, egentligen.

2 kommentarer:

  1. Skulle min man komma och skeda mig skulle jag troligen sparka bakut,,,,jag vill vara ifred i min halva av sängen när jag sover :D

    SvaraRadera
  2. Vi har varit gifta i åtta år, varit tillsammans i snart tio år, vi skedar fortfarande friskt gärna hela nätterna igenom ;) sover bäst om han håller om mig.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive