söndag 8 november 2009

Låg toleransnivå

I går var jag på fest, en mycket trevlig fest. Jag hade lyckats få med mig min make till på köpet, och det är inte ofta jag lyckas med detta för han brukar göra det mesta för att inte gå ut. Men nu hade jag lyckats övertala honom. Jag hade pratat om att vi skulle ta taxi och att båda skulle kunna dricka lite cider under kvällen. Han lyckades slingra sig ur det i sista sekund och vi tog bilen till festen. Väl där gjorde maken det stora felet att utgå från att han var mycket äldre än alla andra, som han brukar vara när mina vänner har fester, men han hade fel. Det var fler som hade minst samma ålder som honom.

Det började men lite kattjakt i trapphuset, vidare till sittpatsbristsdiskussioner, mingel och skolvalssnack och sen övergick det till singstar. Jag hade druckit två cider och sjöng gladeligen tre låtar. Maken försökte pracka på mig boten anna vid upprepade tillfällen vilket de andra började haka på. Tillslut sjöng Elin tillsammans med en annan tjej låten istället. Vad jag inte märkte själv var att jag råkade få upp en mycket plågad min. Detta märkte däremot några andra på festen och deras skratt uppmärksamma mig på denna undermedvetna lilla knorr.

Vi hade planerat in att titta på en film med vår kära Magnuz innan sänggång och maken skulle jobba dagen efter så vi begav oss från festen strax efter tio. Det var här som jag märkte att det inte stod helt rätt till. Jag kände mig rejält illamående och fyllesjuk. Knäna och resten av kroppen började skaka och jag bad tusen gånger om ursäkt men jag skulle allt gå till sängen.

I morse vaknade jag upp med otrolig huvudvärk, nackspärr och kroppen var fortfarande skakis. Dessutom hade jag fått en viss minneslucka som min make fick lida för, jag hade helt glömt bort att det var fars dag så jag hade inte drillat ungarna till en grattishonör på morgonkvisten. Men jag var i alla fall den som gick upp och tog hand om barnen och gjorde frukost, på mina skakiga ben. Barnen lyckades sedan få in ett grattis genom en rejält slag på hans operationsärr.

Men vad är detta, jättefyllesjuk och bakis på två cider?

Är det normalt?

Och jag som sett fram emot en kopp chai och en liten baileys på kvällskvisten, men det blev kudden i sängen i stället. Nu ska jag städa färdigt huset och drilla ungarna till en överraskning tills maken kommer hem i natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive