fredag 2 oktober 2009

Jag var visst trött

I går var jag på samtal utifrån de stress-symtom jag upplevt. I en och en halv timme satt vi i stort sett och pratade om min situation och hon sa väl saker som jag redan visste mer eller mindre. Det både gav mig något samtidigt som det kändes onödigt, svårt att säga vad det var. Jag tror att jag kände som jag alltid gör när någon professionell ska lyssna på mig vilket gör att jag kan förstå mina egna klienter, angående det här med att prata med en främmande person.

Jag försökte väl berätta min situation och jag försökte få fram vilka symtom jag hade känt och så. Jag påpekade under samtalet att allt kändes förvirrat och att det inte riktigt var i ordning. Sen började hon beskriva en person som brukar få stress-symtom, såna som går in i väggen och jag kände mycket väl igen mig.

En arbetskamrat hade varnat mig för att man kan bli väldigt trött efter ett sådant samtal men jag kände mig pigg och kry, inga problem, det var ju bara ord, i en och en halv timme. Vi åkte till polisen, vi fixade pass till barnen, vi åkte till en affär, jag sprang in och handlade, vi åkte hem och lagade en väldigt god middag bestående av lammstekar, potatisgratäng och uppstekta rotgrönsaker. Sen satte i vi oss en liten stund i soffan då jag kände att, nej, jag var inte helt okej.

Magen bröt i hop och jag fick springa och sen kände jag hur jag började skaka och darra, illamående, en känsla av hysteri och kollaps. Jag fick gå till sängen, närapå hukad. Jag sa till min man att jag var tvungen att lägga mig en stund. Jag kurade in mig under täcket och tänkte att jag skulle läsa lite i en bok. Tio minuter senare sov jag.

Klockan var då före sju.

Jag vaknade till några gånger under själva läggningen av barnen, inte att maken väckte mig utan jag vaknade utav det oväsen som barnen förde. Jag minns hur irriterad jag blev på dem och att jag ropade åt dem att vara tystare. Jag liksom skakade av frustration, irritation och det kändes som om jag bara ville försvinna. Sen somnade jag om igen. Jag vaknade till en gång till och tittade då på klockan och såg att den var läggdagstid för mig. Då förstod jag att jag inte skulle gå upp mer under kvällen och krängde av mig kläderna och la mig tillrätta och somnade om.

Klockan ringde sex.

Alla som tror att jag hoppade upp pigg som en lärka och utsövd efter nära tolv timmars sömn hoppar upp och ner tre gånger och låter som en åsna.

Klockan var allt för nära sju när jag väl tvingade mig ur bingen och jag var sååå trött.

Någon sa på jobbet "jaha, men då behövde du nog sova då"
No shit?!

5 kommentarer:

  1. Ja då behövde du sova,,,,kanske mest mentalt? Hoppas livet snart känns lite lättare.
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det låter som att du håller på att gå in i väggen! Ingen som tänkt på det? Gör det, innan det händer!
    Kram cissi

    SvaraRadera
  3. Sådär känner jag mig också... Hehe, jag ska gå och prata med en kurator nästa vecka. Jag hoppas att vi kan komma till klarhet med vad som behövs göras för nu är det mindre roligt...

    SvaraRadera
  4. zizzi: jo det är ju det vi tänkt på och det är därför jag blivit skickad på samtal för att försöka ordna upp det. Jag har suttit och försökt komma fram till hur jag ska lösa det för att dra ner på pressen och jag har väl några upplägg, vi får se.

    Lusth: nej, det är ju inte ett dugg roligt! Jag har det lite lättare än dig ändå för du studerar väl fortfarande, då får man ju inte så mycket backup. På jobbet blir jag ju skickad på samtal under betalt arbetstid.

    SvaraRadera
  5. Sant sant, stressad är inte jag (såvitt jag vet) utan tror det beror på andra omständigheter som ger ångest och sjuka trötthetskänslor. Men jag har ingen backup som du, jag får fixa det själv...

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive