lördag 26 september 2009

O'boy original vs O'boy dark


Ett chokladmonster med rang kan inte gå förbi O'boy dark
utan att stoppa i korgen, i alla fall bara för att testa.

I första anblick känns dark mer finkornig jämfört med original och självklart är den mörkare. När man häller ner pulvret i mjölken sjunker inte dark ner i mjölken lika fort som originalen gör, och då kan jag ha varit otålig när jag haft bara med originalen att göra. Den här gången hann jag bre båda barnens mackor och blanda deras O'boy och bre min egen macka och ännu en macka till till sonen innan jag tog mig an O'boyen och då hade inget hänt från det att jag hällt i pulvret (innan jag gjorde alla saker jag räknade upp) tills dess att jag då tog mig an den (efter att jag gjort alla de saker jag räknade upp). Man måste alltså hjälpa pulvret lite på traven vilket resulterar i att det garanterat blir klumpar på ytan. 1-0 till originalet.

Det är precis som de säger, mindre söt och mer kakaosmak. Ganska exakt den smak som det blir om man tar socker och kakao och blandar med mjölk, som jag gjort i mina dagar när O'boyen varit slut eller liknande. Det känns ju lite onödigt att lägga massa pengar på att dricka något som man så lätt kan få till själv med ingredienser som man i stort sett alltid har hemma ändå. Det betyder ju inte att jag inte kommer att dricka upp den, den var god, men, inget jag tänker lägga pengar på igen för det är en onödig investering i mina ögon. 2-0 till Originalet, som har en mer originell smak som gör att jag gärna går och lägger pengar på den då jag inte kan få till den blandningen själv.

På lördagar brukar barnen (och även de stora barnen i mellanåt) ta sig lite frukostgodis i form av lite mjölk och massa oboy som man rör ihop och äter med sked, en slags chokladgegga även i vårt hushåll kallat "chokladO'boy". Självklart ingår även detta i mitt lilla test. Där måste jag nog säga att den mörke fick sig ett litet framsteg i poängställning för den var mindre grynig i konsistensen, inte lika mycket socker som knastrade. Väldigt krämig i konsistens och smak, hästlängder före Originalet och även bättre än när man gör röran själv med kakao och socker för även då knastrar sockret. Här får alltså den mörke ett poäng av testpanelen, som endast består av mig, slutpoäng är alltså 2-1 till originalet. Vill även tillägga att barnen ratade den mörke vilket gör att man ändå alltid måste ha två paket i skåpet om vi nu skulle få för oss att vilja ha den mörke i fortsättningen, men jag vet inte om det är nödvändigt att lägga in i poängordningen, originalet har ju redan vunnit menar jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive