tisdag 8 september 2009

LOKA

Jag var ju på LOKA brunn i helgen. Helt otroligt underbart. Jag började med att strosa runt och kolla på kartan över var jag var någonstans och var alla hus skulle ligga och vad det innebar med de olika husen. Jag fann många kopplingar till mitt jobb när jag var där, det första var ju skylten som visade vägen till Lilla sochuset, jag åt i stora sochuset och på kartan fanns Rockesholm utmärkt. Rockesholm är ett missbruksbehandlingshem som man skickar en del klienter till. Det var så klart inte samma Rockesholm men kopplingen till jobbet fanns ändå där vilket var lite lustigt.

Jag gick för att kika på Rockesholm och fann då ett litet museum som jag kommer ge en liten inblick i i slutet av detta inlägg. Jag hade en fotbehandling inbokad klockan ett och dessförinnan skulle jag hinna med en god lunch så det var bara att sätta sig till bords med en gång. Jag satt ensam och det var riktigt skönt, jag njöt av maten utan att behöva avbryta mig med att prata med någon. Sen gick jag till relaxen och fick mig en rejält skön stund för fötterna. Efter det gick jag la mig i bubbelpoolen, simmade några vänder och läste lite innan jag skulle gå och fika.

Jag lämnade kvar mina badkläder i skåpet medan jag kilade tillbaka till stora sochuset och drack ett par koppar gott socte. Medan jag satt där och njöt min dryck och läste min bok så stördes friden av ett långt utdraget tjutande. Det var lite som en störande mygga men jag lyckades stänga ute det tillräckligt för att kunna njuta mitt te och läsa min underbara bok.

På väg tillbaka till relaxen så mötte jag en brandbil och undrade lite över vad som kan ha hänt. Jag gick in, klädde om och hann precis med ett dopp i bubbelpoolen innan det var dags för min avslappningsmassage. Då fick jag veta att det var på relaxen som brandlarmet gått och alla fått lämna lokalen under tiden, vilket tur jag hade, tänkte jag, som slapp vara där just då. Väl tajmat skulle man kunna säga.

Massagen var helt underbar och jag har aldrig varit så avslappnad före det. Hela kroppen (utom de privata områdena så klart, det var inte den typen av massage) gick hon igenom, till och med ansiktet vilket jag tycker var ett riktigt plus.

Enda tillfället som det var lite jobbigt att vara helt ensam var vid middagen, trerätters. Jag kom direkt från relaxen och eftersom jag var ensam så tänkte inte jag på att göra mig vacker, jag var där för att slappna av. När jag gick dit i mina leggings, mjukisklänning/poncho och håret i en blöt klut så möter jag människor som är klädda som om de var på väg till en bal på slottet. Jag fick inte gå in i matsalen utan jag skulle in i salongen där de skulle presentera middagen. Där satt jag bland alla dessa människor som var uppklädda till tänderna, de stod ihopklungade i små grupper och jag satt ensam, ouppklädd. Just då och där önskade jag att jag inte var ensam utan att jag hade någon mer med mig som var malplacerad.
text på väggen inne i Alkevetten

Så fort presentationen var över så smet jag in i matsalen utan att dricka drinken. Maten var utsökt och jag hade ett mycket trevligt samtal med mina bordsgrannar. Först tio hann jag sätta mig och skriva något på rummet där jag dessutom lyckats få med mig en hel kanna varmt vatten och te samt mjölk så jag var beredd på en långnattare. Jag somnade en bra stund före midnatt.

Dagen efter var jag på museet och de tre små söta husen.


Undrar om maken var orolig när jag åkte?
Text från Alkvetten


Jag känner inte igen mig. Från Alkvetten


Det omtalade Alkvettern, här hade de inrett flera rum från olika epoker
och visade hur restaurationen gått till.
Mycket historia på en gång.




Prästgården, eller bad och gym som det kallades.
Tog många fina bilder här inne där de stod uppställt gamla träbadkar
och många mystiska redskap som så mer ut som tortyrredskap
än som gymredskap.
Precis över nocken, bredvid trappan, kan man se mitt hotellfönster.


Sist, och troligtvis minst, Rockesholm,
inte behandlingshemmet
men däremot ett gammalt apotek,
läkarmottagning och fik.

1 kommentar:

  1. Men oj,,alla de där småhusen minns inte jag. Det är nog dags att åka dit igen tror jag :)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive