söndag 6 september 2009

Äggtestning

Min man hade en hobbie långt innan han träffade mig som han överfört till barnen och det är Kinderäggsbygge. Han har sina ryck, ibland ser man inte ett ägg på flera veckor, ibland till och med månader men så plötsligt kommer han med kassarna fulla. På sistone har han börjat komma hem med andra ägg, choklad med leksaksfyllning fortfarande, men andra namn på loggan. Därför kunde inte jag låta bli att göra ett mycket seriöst och forskningsmässigt korrekt test för att se vilket ägg som är bäst. Vi skrapade ihop sex olika ägg till testet men det finns fler där ute som väntar på att bli ätna och byggda.

Barbie
Halva ägget vit choklad och andra brund choklad. Det var stjärnmönster i chokladen. Den var god enligt sonen och god enligt dottern vilket ger chokladen 2 poäng (god 1p och god 1p)
Leksakerna var hårband. Sonen gav dessa leksaker ett bu och dottern blev jätteglad vilket ger innehållet 2 poäng men i mina ögon är det endast riktat till långhåriga barn. Korthåriga gör sig icke besvär.
Highschool musicalägg
Endast brun choklad som sonen inte tyckte var god medan dottern tyckte den var godare än barbie, det ger chokladen 2 poäng (sonen 0 dottern 2). Innuti ägget var det i mina ögon reklam. Ingen av barnen gick igång på de direkt, ett litet klistermärke i den ena och en nyckelring i den andra, både man bilder från filmen. 0 poäng
Snövit
Brun choklad som båda barnen tyckte var godast hittills det ger chokladen sammanlagda poängen 4.
Innehållet var små prinsessor i plast. Sonen tyckte att det var bu och dottern att det var jättebra vilket ger innehållet 2 poäng.
TOTO
Chokladen var brun och mycket tjockare än de andra äggen. Båda barnen tyckte att denna var den hittills absolut godaste och eftersom barnen redan utdelat 2:or och den här måste vara godare så får den treor, det blir alltså 6 poäng sammanlagt för chokladen. Innehållet är byggsats med saker som går att göra något med, veva så det rör sig eller hjul som snurrar, både pilligt och roligt att bygga och dessutom rejäla när man väl är klar. Båda barnen var övernöjda och därför får innehållet också 6 poäng eftersom de båda utdelat 2:or tidigare och det här var bäst hittills.
WALL-E
Brun choklad, gott, inte lika god som TOTO men väldigt god det ger den 2+2=4 poäng. Innehåll, gubbar från filmen så klart, lekbara små i plast. båda barnen uppskattade dessa i lagom mängd så 4 poäng då.
KINDER
Brun choklad på utsidan, vit på insidan, sötsliskig. Barnen måttligt nöjda 3 poäng. Innehåll, ena en byggsats och den andra en gubbe från en film, 2 poäng sammanlagt.
6:e plats highschool 2 poäng 14:90/ägg
5:e plats Barbie 4 poäng 14:90 / ägg
4:e plats Kinder 5 poäng 6:63 / ägg
3:e plats Snövit 6 poäng 14:90 / ägg
2:e plats Wall-E 8 poäng 6:64 / ägg
1:a plats TOTO 12 poäng 3:30 /ägg

1 kommentar:

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive