fredag 14 augusti 2009

Jaha...

Jag har ofta utslag i svanken, inget speciellt med det, jag smetar på salva så blir det bättre. Utslagen i svanken återkom för ett tag sedan och jag salvade dessa. Skillnaden var bara att det sved som eld när jag smörjde, det brukar inte svida så mycket. I tisdags blev jag jättedålig, förvirrad, huvudvärk, feberkänningar och total utmattning. Det kom långsamt krypande på mig och vid lunch fick maken komma och hämta mig för då gav jag upp. Jag låg apatisk hemma hela onsdagen och i går var jag tvungen att jobba. Jobbet gick ut på att köra bil i närmre tolv timmar. Under färden gjorde det ondare och ondare i ryggslutet, det var nära vansinne. Det var som att sitta och dra ryggen mot ett rivjärn hela tiden och jag drog mer och mer i tröjjan.

Väl hemma var jag helt slut både mentalt och fysiskt. Jag sa till chefen att jag var osäker på om jag skulle komma till jobbet idag så hon tog bilen över natten. Väl hemma så säger jag till mina föräldrar hur ont jag har i ryggen, drar upp tröjjan och visar det här för dem:



Pappa blev då orolig för att jag skulle ha bältros, först nu fick jag se det hela genom att de fotade ryggen på mig. Det var inte mina gamla vanliga utslag igen utan stora trasiga blåsor. I dag var jag hos läkaren. En läkare jag inte har förtroende för. Jag kan inte hjälpa det, men en person som alltid tittar i golvet när han pratar, hävdar saker utan att ge mig en ordentlig medicinsk analys och som fullständigt skiter i det jag säger när jag försöker beskriva hur jag mår har jag svårt för att få förtroende för. Så upplever jag det även denna gång. In kommer han och slänger en blick och säger att det är svinkoppor (som jag hade för några veckor sedan).

Skillnaden som jag känner är att:
1. dessa "svinkoppor" är lokaliserade i en enda klump , som en avlång klump, mitt på ryggen.
2. dessa "svinkoppor" kliar inte på samma sätt som de jag hade tidigare
3. dessa "svinkoppor" gör ont på ett annat sätt än de tidigare svinkopporna
4. Jag mår mycket sämre, fysiskt, den här gången än sist, huvudvärk, magsmärtor, diarré och ont i kroppen.
5. Sist hade jag små miniblåsor som knappt synten som sprack och blev stora sår, nu upplever jag att det har varit stora blåsor och såren är av samma storlek som själv blåsan ursprungligen var

Jag kan gå med på att det skulle vara skitbra om det inte är bältros, för det vill man inte ha, men jag vill inte ha bältros och bli diagnostiserad med svinkoppor och sedan bli skitmycket sämre på grund av att läkaren utgår från något annat. Dessutom är det inte alls säkert att det är just bätros, men att ge mig en så snabb diagnos stör mig, han fotade det men han hade ju inte gamla bilder på mig som han kunde jämföra med. Jag begärde ett andra utlåtande.

Läkaren hämtade en annan läkare som hävdade samma sak som den första. Vi blev väl lite osams eftersom jag kände att jag ville få fram det jag hade att säga och försökte vara snabb med motargument på det som hon sa. Varför är det bara på ett ställe när det förra gången var mer utspritt, hur det kommer sig att bara ett eksem blivit infekterat när jag många andra eksem som inte blivit infekterade fast jag kliar mer på dem och de borde vara mer utsatta för risk, varför ser det annorlunda ut än sist jag hade svinkoppor, varför känns det annorlunda än sist jag hade svinkoppor. Läkaren blev sur på mig och jag på henne. Jag tycker jag kan få bli sur på läkaren men läkaren ska vara tillräckligt proffsig att inte bli sur på mig. Jag är en patient som är orolig för min hälsa, det är en maktposition som hon ska vara medveten om och utefter det ska hon vara ödmjuk. Tycker jag!

Om jag ska tåla att bli kallad för otäcka saker i tjänsten av oroliga klienter, ska en läkare tåla att jag blir irriterad av oro när jag känner att de inte lyssnar på mina frågor och argument.

Oj vilket spretigt och luddigt inlägg, kontentan är i alla fall att jag ska äta Heracillin igen, magen kommer att kajka ihop och barnen kommer på ta hand om en gråtande mamma igen som inte kan röra sig på grund av fruktansvärda kramper och smärtor i magen ännu en gång, I cant wait, happy happy joy joy... men jag har i alla fall inte bältros, vad vi vet...

2 kommentarer:

  1. Då får vi hoppas att det verkligen är svinkoppor då. Ser du ingen förbättring snart får du kräva remiss till en hudläkare.

    SvaraRadera
  2. Sicken jäkla doktor.. Håller med om förtroendet för läkare som kikar ner i golvet.. inget att ha!!!!! Hoppas skiten försvinner snart då
    Puss på dig! Mipi

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive