torsdag 2 juli 2009

Tack Toyota

för att du fick mig att känna mig som en riktig, hederlig gammal stereotyp kvinna, åtminstone den bild som stereotypa mansgrisar har av oss kvinnor i alla fall.

Jag har tankat många gånger, min bil alltså. Jag vet precis hur man gör. Man öppnar den lilla luckan med fingrarna, tar sedan nyckeln och använder den för att vrida om tanklocket och så tar man bort det sen tankar man. Inga problem. När man kommer till själva tankningen så är det absolut inga problem, been there, done that.

I dag skulle jag tanka vår poolbil på jobbet. Jag frågar efter tankkort och de berättar då att det tror att det finns inne på macken, bäst att fråga först innan jag börjar tanka. Alltså så går jag in och frågar om tankkortet är där, det är där, jag frågar om det är något mer jag behöver, det är det inte, bra.

Jag går ut ur bilen och märker att det inte finns något att stoppa in fingrarna i för att få upp luckan till tanklocket. Efter att ha provat och tryckt på det lite för att se om det ploppar ut så räknar jag ut att det måste finnas en liten knapp eller liknande inne i bilen. Jag sätter mig i bilen och börjar leta efter något som ser skyldigt ut. Jag hittar inget. Jag verkligen letar ingående, för att ha den tid som jag ändå har på mig. Jag har ett aningens stressigt jobb och jag hade en hel del jag skulle hinna innan dagens slut.

Visst, här hade jag väl kunnat ta fram den där tjocka boken som förklarar alla invecklade saker angående bilen, lägga benen i kors, slicka lite nonchalant på ena fingret och liksom lite förstrött bläddat i den tills jag hittat beskrivningen av hur jag skulle öppna tanklocket. I den stress och press jag just då upplevde och den fullständiga förvirring så var inte den lösningen den som kom upp i hjärnan, istället så blev min närmsta lösninga tt springa in till den person som uppenbarligen var rätt så bekant med bilen, hon på macken.

Hon följer med ut och lokaliserar mekanismen med en gång och öppnar luckan. Tack så mycket. Innuti är det en skruvmekanism på tanklocket, alltså ska inte nyckeln användas alls. Jag börjar försöka vrida den åt ena hållet, det knäpper, jag försöker åt andra hållet, det knäpper, jag försöker trycka in den och vrida, först åt ena hållet, det knäpper, sen åt andra hållet, det knäpper. Jag stannar upp och tittar på den lite lätt förtvivlat för att försöka komma på hur dom tänkt att det ska gå till. Jag försöker sedan en gång till, på samma sätt, det knäpper fortfarande bara.

Jag vänder mig lite förvirrat mot macken igen, och tar några steg åt det hållet och möter då tjejen som är på väg ut igen. Jag säger lite generat att jag faktiskt kan tanka, det är bara bilen som är helt hopplös. Hon går fram, säger att man ska trycka in den, vilket jag hade gjort, och hon öppnar den snabbt och enkelt. Sen kommer det jobbiga.

HON TAR OCH SÄTTER IGÅNG TAKNINGEN ÅT MIG!!!

DET ÄR INTE TANKA JAG HAR SVÅRT FÖR, DET ÄR DEN JAPANSKA JÄVLA SKITBILEN!!!

Tack för att jag fick framstå som en jävla idiot, jag beskyller så klart hela japan för detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive