söndag 12 juli 2009

Spänningen i mitt liv är tillbaka igen

Jag fick tillslut tag på min man som gömt sig i den danska vildmarken. Där fick jag tipset att ringa släktens elektriker. Han bad mig göra det jag redan gjort, kolla alla proppar. Efter att jag kikat på de där tre propparna som min pappa redan bett mig titta på så kunde vi konstatera att det inte var någon ström alls i en av dessa, en av faserna som de så fint heter. Jag ska då ringa till Eon för då är det deras grej att ordna, felet är inte hos oss utan hos dom.

Jag ringer och får prata med en snubbe. När jag förklarar problemet för honom så suckar han väldigt trött och säger med en väldigt nedlåtande röst att visst kunde han skicka ut en sån där elektriker som skulle kolla, men, om det nu skulle visa sig att problemet visst var hos oss och inte hos dom så skulle vi få betala 3000 kronor.

Här lackar jag ur rejält! Jag säger att det tycker jag låter som värsta utpressningen att säga på det sättet som han gör. Tre tusen är mycket pengar och det är inte alla som vågar låta dom skicka iväg en elektriker, på det sättet kan vissa gå runt med ett elfel länge eftersom de känner sig hotade över situationen. Då lackar han ur och samtalet förvandlas till ett töntig bråk som slutar med att jag säger att jag nog vill prata med elektrikern igen innan jag vågar mig på att gambla med eon.

Jag och maken bestämde sedan att vi skulle satsa och köra så jag ringde upp igen och sa att vi körde på elektrikern. Den här gången var snubben mycket trevligare och tillmötesgående (samma snubbe) han kanske kommit på att hans sätt att tala med mig inte var det bästa tidigare. Vi kom i alla fall överrens den här gången och han var inte nedlåtande mot mig en enda gång.

Ett par timmar senare stod en elektriker på verandan och ringde på klockan. Han kikade snabbt runt och hittade ett gammalt plomberat skåp. Däri fanns felet. Det var alltså utanför mitt område att överhuvudtaget kunna komma åt då skåpet var of limit för mig. Vi slapp undan de tre tusen lapparna och nu slipper man använda ugnen för att tända lamporna i köket. Jag känner mig trygg och jag kanske kan sova gott i natt.

Helgen har inte varit utvilande för mig, den har varit hektisk, kaotisk och uttröttande. Ska bli skönt att komma till jobbet och vila upp sig i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive