måndag 27 juli 2009

Kommunens bilar försöker idiotförklara mig

Och nej Magnuz, det är inte för att jag är kvinna.

Jag skulle på hembesök i dag och gick med raska steg till receptionen för att hämta ut poolbil 2. Tar nyckeln och går pigg och glad till bilen, öppnar den, sätter in nyckeln i tändningslåset och ska vrida om men, det går inte. Det är bomstopp. Jag försöker och försöker och är snudd på att bruka våld. Vill tillägga att jag kört denna bil många gånger tidigare och har aldrig varit med om liknande. Till slut ger jag upp, tar nyckeln, låser bilen och går in till receptionen igen.

Väl inne beskriver jag problemet varpå receptionisten ser förbryllad ut och säger att det kan ju hända att det blivit något förslitning. Jag fick den andra nyckelt till bilen. Lite mer stressad och förbryllad tar jag mig ut till bilen och hoppar in igen för att göra ett nytt försök. Samma sak upprepar sig och nu börjar jag bli heligt irriterad. Går kommer in igen och förklarar att samma problem har upprepat sig.

Ja då måste det väl vara något fel på bilen så säger receptionisten och ger mig nyckeln till poolbil tre istället. Tackar tackar. Nu går jag ut till parkeringen än mer stressad och behöver jag berätta att det har regnat under hela historiens utspelning samt att det är en bit att gå för att komma till bilen. Jag går till poolbil tre som är en mycket större och nyare bil än tvåan. Jag hoppar in i den stora bilen och sätter i nyckeln i tändningslåset. Jag tar ett andetag, ber en liten bön till vad som än kan lyssna och vrider om. Det går. Hurra! Men, inget händer, det låter inte som om det tänder.

Displayen lyser, radion är på, allt indikerar på att bilen är igång men jag kan inte höra någon motor. Hm, tänker jag, det är ju en rejält ny bil, vem vet, motorn kanske brummar så tyst att man inte hör den, så jag provar. Jag lägger i backen och försöker backa bilen. Då kommer svaret, bilen är inte igång. Jag vrider tillbaka nyckeln och provar igen med att vrida om för att starta men inget händer, mer än att radion går igång. Va fasen! I ren frustration och kraftig irritationsattack svär jag åt bilen och alla bilar i hela universum och undrar vad det är för fel på världen. Jag öppnar handskfacket och börjar bläddra i instruktionsboken.

Känns bra fånigt att leta i instruktionsboken på hur man startar bilen, men men. Jag letade även en liten stund efter om det kunde finnas någon knapp vid tändningslåset, men nej. Jag bläddrar några varv i boken och kommer till "tändningslåset" och läser något i stil med " är det trögt att vrida om nyckeln eller går det inte alls, så kan det vara rattlåset. Vrid lite på ratten så släpper det"

Ah, tänker jag. Detta ger ju svar på vad problemet med den första bilen är, varför då sitta här och försöka få till den här satans bilen när jag kan starta den andra. Jag hoppar raskt ut ur bilen och springer in igen. Nu har jag hållt på i en halvtimme med att bara försöka komma iväg med bilen och då var jag redan en kvart sen när jag började, det betyder att jag vid det här laget var ganska exakt skitsen!

Jag kommer in till receptionen med nyckeln i högsta hugg och säger uppgivet "Jag tror att poolbilarna har något emot mig" (för er som hänger med i svängarna så var det poolbil ett jag svärnitade mig igenom hela stan för någon månad sedan". Jag får då till svar "alkohås" jaha tyckte jag, det hade ju varit en intressant information att få innan jag gick ut för att försöka starta eländet. Jag fortsatte då med att säga att jag nu visste vad det var för fel på poolbil två och fick då, innan jag hann gå in på det, svaret "rattlåset" Nu tyckte jag att dom kunde ha varit lite snabbare med informationen så jag sluppit springa fram och tillbaka så många gånger. Receptionisterna flinade lite. Vad jag förstår så satt en av dom inne med alla information men hon hade suttit i telefon varje gång jag varit inne tidigare, och hade nu i efterhand lagt sig i problemet.

Nu fick jag i alla fall poolbils tvås nyckal, gick ut, juckla lite med ratten och startade samt körde iväg. Låt mig säga så här, jag fick inte jobbet utifrån mitt bilkunnande!



Just nu försöker jag övertala min man att vi ska åka på solsemester i vinter igen (eftersom jag inte haft någon semester att skryta om nu i sommar), tillsammans med barnen och det går ungefär lika bra som att starta poolbil tre, radion går igång men motorn startar inte riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive