tisdag 28 juli 2009

Här sitter jag och skolkar

Känns det som i alla fall.

Jag har kört maratonpass på jobbet sedan jag började och med andan i halsen har jag skyndat runt med min såriga kropp. det har svidit som tusan på benen och nu senast på magen också och i morse såg jag att lillfingrets mastodontkoppa har fått en kompis på grannhandes tumme och då kände jag att Viktoria på kontoret har rätt, jag bör ringa läkare. Jag har ju kännt en tydlig smärta i det fingret som är som mest anfrätt också (går att beskåda här:)



Ett finger efter en dispyt med en köttkvarn.
eller nej, svinkoppor var det visst.

Alltså inte en sån där svidande smärta som man kan tro när all hud är bortfläkt på fingret, utan en värk som i benet och framförallt i leden. Detta spred sig sedan så jag hade en värk ända upp till handleden. I förrgår hade jag ont upp till armbågen och i går började jag även känna av det upp till axeln. Mycket oroande. I morse var denna värk borta men hade ersatts av en otrolig trötthet. Det värker nu i hela kroppen, mina ben har ökat i vikt till minst 50 kilo styck och mitt huvud är fyllt med cement.

Jag ringer till vårdcentralen för att få en tid och när jag beskriver alltihopa så tycker hon det låter lite otäckt och vill att jag ska komma in snarast. Jag fick en tid så jag kunde komma till läkare för att kika. Svinkopporna är nu konstaterade men läkaren kunde då rakt inte dra någon koppling mellan streptokocker i huden och streptokockinfektion i kroppen utan tyckte att det lät konstigt. Men han tyckte i alla fall att jag borde hålla mig borta från folk och helst jobba hemmifrån. Känner att det är lite svårt att göra det med tanke på sekretessen så jobba hemmifrån blir det inte.

Det är alltså legitimt för mig att sjuksriva mig men inte av den anledning som jag känner att jag behöver sjuksriva mig eller, jo, för man får ju sjukskriva sig själv när man mår dåligt men det är ju inte bekräftat och är det inte bekräftat så är det ju inte legitimt, eller?

Jag kommer i alla fall vara hemma i morgon, känns helt overkligt.



1 kommentar:

  1. fy sjutton vicket äckligt finger.. nenej inte så farligt... krya på dig

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive