torsdag 2 juli 2009

Allvarligt, vad ska man göra!

När jag och maken jobbar samtidigt så finns det vissa saker som är både tråkiga och jobbiga. En av dessa saker är att jag jobbar mellan halv åtta och halv fem medan han jobbar mellan ett två och elva. Det innebär att jag går upp strax före sex, han går upp vid nio-tiotiden. Han åker till jobbet vid luchtid. Jag kommer hem vid fem-halvsex och går och lägger mig någon gång vid elva (planerat vid tio men så blir det ju aldrig) och maken kommer hem vid midnatt.

Vid en snabb uträkning kan vem som helst se att vårt umgänge är obefintligt.

Nästa sak är att eftersom det inte är någon skola nu så finns det inget som tvingar upp barnen tidigt på morgonen. Maken sover helst till minst nio så han orkar jobba, vilket är förståeligt. Därför ligger mina barn och trynar till en så där nio på mornarna. Nu skulle jag vilja att alla tog sig en vild gissning: hur många tror att ett barn som går upp nio, kan somna vid en åtta på kvällen?

Detta innebär att nattningarna här hemma blir väldigt sena. Jag har jagat dottern fram till alldeles nyss då hon vägrat gå och lägga sig.

Jag har läst saga, jag har stoppat om, jag har resonerat, jag har förklarat jag har hotat, visat känslor, jag har lovat, jag har hotat jag har, jag har skällt, jag har räknat, jag har svurit, jag har gråtit. Fan jag har gått från omtänksam söt pedagogisk mamma till argt, opedagogiskt monster som höjt rösten ordentligt flertal gånger.

Jag vill ju bara få sova lite, jag ska ju ändå upp om mindre än sju timmar.

Och självklart kan jag ju inte begära att han går upp lite tidigare för att få liv i dom små för då skulle ju han inte kunna sköta sitt jobb, och det kan vi ju inte ha, för tänk om han råkar göra en felkorrigering i tidningen, kanske redigera så fel bild hamnar på förstasidan. Det är ju ett för stort ansvar att leka med, nä det är bästa att han får sova. Jag klarar mig, jag har ju bara ansvar för människors välbefinnande varje dag, men va fan, jag måste ju inte spela pingis på arbetstid i alla fall.

Dottern somnade äntligen...

...god natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive