fredag 5 juni 2009

Nu måste jag välja
















Antingen - eller

Jag kan inte ha båda, jag måste välja. Antingen ska jag ha en hälsosam, smal och vältränad kropp eller så ska jag sitta som en soffpotatis på kvällarna och doppa kakor i teet och komma på varenda ursäkt i boken till att få ta mig en kaka, en godisbit eller bakelse.

Ursäkterna är många, och när jag kommer med dom, helt självklara.
- jag har ju faktiskt slutat röka och då måste jag ju få unna mig något annat
-jag har ju faktiskt gått ner massor i vikt och jag är ju inte så där sjukt fet längre utan bara överviktig och det kan jag ju leva med
-jag är ju arbetslös och då är det synd om mig så då måste jag ju få unna mig lite
-jag har ju faktiskt fått ett jobb och då måste jag ju få fira lite
-det bjuds ju faktiskt på kakor så då är det ju oartigt att tacka nej
-jag är trött
-jag är glad
-jag är sur
-jag är ledsen
-sonen fyller ju faktiskt år.

I dag var det som sagt sonens födelsedag och då har jag unnat mig:
  • fika på jobbet
  • McDonalds hamburgare och pommes med dipp
  • Godis
  • tårta
  • kakor
  • feta munkar

En engångsföreteelse gör ju inget säger du, men om det nu är så att jag unnat mig en massa tidigare i veckan också då? eller att jag unnat mig en massa tidigare veckor också då?
Om det ändå bara vore en engångsföreteelse!

Och ursäkterna för att att inte gå! Jag är alltid för trött, jag har alltid något som gör att tiden inte räcker till och tröskeln för att komma iväg är jättehög.

När jag kom på mig själv i kväll med vad jag stoppat i mig fick jag panik och slängde på mig en jacka och tog en lång snabb promenad som dessutom mynnade ut i lite jogging. Saker som att jag fick otrolig håll och ont i kroppen i början av promenaden, eller att jag blev ompromenerad av en mamma men barnvagn sänkte mitt självförtroende en hel del.

Jag måste jobba på min kondis, min kropp och min karaktär, jättemycket. Alla som har kontakt med mig irl, hjälp mig, jag behöver det. Putta på mig, få ut mig i spåret, påpeka när jag stoppar i saker, ja, jag kommer bli irriterad, men jag kommer även bli tacksam i det långa loppet.

Nu får det vara nog!!!


Ja det får det!

10 kommentarer:

  1. Yes, lätt, jag är på, will you be my master, master?
    If I take a goodie to lure you in, master, what would that be called :)hi hi hi

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag sitter i nästan exakt samma båt som du och vet inte riktigt hur jag ska ro för att komma framåt. Måste nog också snart göra ett val för annars kommer det gå åt pipsvängen. Vi kanske skulle tävla lite du och jag? Vem tappar mest kilon på 4 veckor eller nåt? Inga pulverkurer utan bra mat, motion och framförallt INGA SÖTSAKER? Vad säger du, antar du utmaningen?
    kram Pösmunken

    SvaraRadera
  3. Jess! Jag är din master. Kostar bara 20 spänn per tillfälle och jag kan när jag kan (har fått fler timmar på jobbet, men har en klass i morgon). Vi ses ikväll.

    SvaraRadera
  4. Jag får sånt sjukt dåligt samvete när du skriver så... Jag har precis samma ursäkter och jag går upp och upp och upp och nu ligger jag på samma vikt som jag hade för två år sen. *Dör inombords av skam och en aningen äckel för mig själv...* Måste också välja.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Pösmunken: absolut, det tror jag på :)man behöver en sporre och har man någon som sitter i samma båt så. Vilketn dag är invägningsdagen då? Från när kör vi? Fredag? Och var rapporterar vi, hur? Jag kan ju göra det här så sett :) ska vi göra det på forumet?

    Fia: ska du haka på du med? I utmaningen :)

    SvaraRadera
  7. Ska vi ta det inne på vikt? Så har vi en massa extra ögon på oss och kan inte smita undan. Jag föreslår att vi kör invägning på måndag morgon (8 juni) och sen kör vi till den 8 juli. Vad säger du om det upplägget?

    SvaraRadera
  8. Men om fia vill vara med så blir det svårt, men annars.. jag är ju lite feg inför att erkänna min otroliga viktuppgång *harkel* och jag är lite mer för att väga mig på fredagar, måndagar är missvisande har jag märkt då jag brukade använda mig av den dagen i utmaningarna förut.

    Jag har gärna invägningen på fredag.

    SvaraRadera
  9. Ok! vill Fia hänga på kör vi här men annars inne på vikt. Vi får väl se till att Fia hakar på vårt härliga viktgäng annars? :)Du behöver absolut inte alls skämmas över din viktuppgång inne på vikt, det vet du. Där inne får man gå upp i vikt en miljon gånger om man vill utan att behöva skämmas.Så det så. *peppkram*

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive