söndag 28 juni 2009

Möhippa och bröllopsrapport

Ett bröllop har ägt rum i helgen och till det hörde så klart en möhippa. Bruden i fråga är en riktig liten controlfreak, något jag känner igen i mig själv, vilket gjorde att det kanske var lite jobbigt för henne att inte veta när var eller hur, bara att, det skulle ske. Sedan att hon är en riktig liten fixeletrixare och höll i alla tåtar när det gällde bröllopet gjorde ju inte stressen över en möhippa mindre. Hon försökte till och med att ställa in möhippan, men det fick hon inte. Hon kidnappades på torsdagen och drogs iväg till en park för en härlig frukost i det gröna.

Som sig bör fick hon ha en liten brudkrona med flor. Floret fick dock bara svart, av många olika anledningar, dom säljer inte vitt myggnät längre och dessutom har hon ju barn med karln hon gifter sig med.


Efter frukosten bar det av till Boda Borg, något som hon trodde sig skulle gå lätt som en plätt eftersom hon tävlat i Boda Borgs SM. Men tji fick hon för hon hade aldrig varit i Karlskogas Boda Borg så det gick faktiskt riktigt uselt. Kan ha att göra med att hon hade tre totala nollor med i laget förståss.

Efter Boda Borg slappnade vi av på relaxen och hällde i oss alkohol och snackade vikt, snusk, föräldraskap och förhållanden. Många av samtalen fortsatte sedan Hemma hos Mia tills sent på kvällskvisten.

Själva bröllopet var jättefint, åtmindstone det vi fick sett. Vi kom nämligen en kvart försent då Eniro lurat ut oss på småvägar som inte ledde någontans. Efter en tjugo minuters rallykörande på små grusvägar där det till och med stod att det var förbjudet att köra, så gav vi upp och tog stora vägen tillbaka igen och... vad får vi se om inte KYRKAN! Vi försökte smyga in så tyst som möjligt men det var svårt att göra det helt obemärkt då den lilla tärnan som stått och letat efter vår dotter högt väser så det hörs i hela kyrkan "E, Du är seeeeeen" och sen frenetiskt vinkar till henne och viskar saker så hela kyrkan hör, vår dotter var inte tyst hon heller.


Sedan var det middag. Dom hade gjort det så fint, dukningen var jättesöt med vita hjärtan och handskrivna sittplatskort. Maten var jättegod och sällskapet var otroligt trevligt.

middagen var utrustad med en otroligt trevlig fotograf, bartender och toastmaster, Lax. Tror inte han satt mycket under kvällen. Mot småtimmarna kom han ut med en champagneflaska och sa "nu är det min tur" öppnade och drack direkt ur flaskan. Det var han värd!


Barnen lekte under hela festen. Man skulle kunna säga att temat på deras lekar var "sten"


Under kvällen såldes den tavla som brudgummen egenhändigt målat på sin svensexa. Den gick för närmre 1000 kronor.


Här ser ni mig och min man posa med bruden själv. Klart man måste fretenera med högdjuren också.

Mycket sång utstöttes under kvällen.


Och mycket skålande.

Lycka till Paulina och Eddie på ert liv tillsammans. Tack för att vi fick vara med!

2 kommentarer:

  1. Åh du måste hälsa "Jennifer" från mig och gratta till bröllopet :)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive