lördag 20 juni 2009

Midsommar


Fotograf: Magnuz


Vi firade midsommar i vårt randiga partytält i vår trädgård. Vi började vid fyra med sill och potatis och fortsatte sedan vid sju med grillat och avslutade sedan med äppelpaj framåt tiotiden.
Samlingen bestod av Magnuz, Jenny, Fredrik och mig själv med maken Per. Humorn var stundtals låg då jag och Jenny framförallt skrattade så vi grät åt olika mycket låga ordvitsar. Vi diskuterade Filip och Fredrik och deras tevehistoria och vad vi tycker om deras fortsatta arbete. Vi hann gå igenom en hel del Nazihistoria, det brukar gås igenom vid sånna tillfällen och inte minst när man går igenom Filip och Fredrik.

Jag var inte sen med att bli dålig heller. Denna dålighet var inte relaterad till alkohol eller drycken maken visar upp på bilden, tror jag, för i så fall är jag bra känslig. Det började med trötthet, gick över till kraftig huvudvärk, skakningar, illamående och sån där klåda i hela kroppen speciellt i muskler och leder. Vid elva bröt vi upp och före ett låg jag i sängen och toksov.

I morse var inte åkomman borta utan jag låg och led i sängen. Jag tog mig ett piller vid elvasnåret vilket gjorde mig lite mer funktionsduglig, men jag känner mig fortfarande mycket medtagen i kroppen. Vi får väl se om jag kommer ut på den där promenaden jag tänkt gå idag. Frågan är: är det en bra idé eller bör jag ta det lungt. Nu är det upp till dig att rösta!

1 kommentar:

  1. Jag gick på promenad, ändå, fast jag mådde dåligt. Nu sitter och och tycker lite synd om mig själv i soffan. Men jag är ganska nöjd med mig själv i alla fall.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive