onsdag 17 juni 2009

Jag är som mina klienter och mina klienter är som jag

Mina viktminskningsförsök går bara åt pipsvängen! Bara jag håller mig borta från skräpet så går det bra men så fort jag blir erbjuden eller det finns att tillgå så har jag ingen karaktär.Alltså nu vill jag bara påpeka att det inte är ett vanligt gnäll gnäll-inlägg från mig att åååh så dålig jag är, det är ta mig tusan nästan sjukligt. jag har kommit in i en riktig frossperiod som om jag vore en stenåldersmänniska som tror sig gå mot hådra tider och äter upp sig inför grottövervintringen.

Idag åt vi ute med jobbet och sedan på kvällen blev jag bortbjuden på restaurang av svärmor med sambo.

När vi var ute med jobbet blev det kladdkaka till efterrätt, klart man måste unna sig, efter en rejäl måltid då jag dessutom tog om. Jag mådde illa efter halva kakan, tror ni jag slutade, nej då jag tvingade i mig den, man vet ju aldrig när man får kladdkaka igen. Senare på eftermiddagen på fikat var det någon som ställt fram tre tårtor i fikarummet. Jag tänkte ju äta mina små äggmuffins men tror ni jag gjorde det? nix. Jag tog en bit tårta fast jag lite fnittrande sa att jag inte inte borde. Nej jag borde inte, jag inte bara borde inte, jag skulle inte helt enkelt, men visst, det slank ner.

Middagen var väl okej, men sen hade maken köpt lite godis och munkar som slank ner och kvällen avrundades med lite mörk choklad till teet.

Jag har hela tiden sagt att visst kanske man går upp lite men jag kommer ju ALDRIG gå upp till ursrungsvikten för jag kommer ju stoppa innan, men nu börjar jag ta mig tusan undra. Jag har gått upp hälften redan och jag har redan sagt ifrån till mig själv antal gånger och bestämt mig och blivit arg på mig och nu har jag börjat äcklas av min kropp igen. Jag har börjat se den där feta kvinnan i spegeln igen och inte den där snygga och även om jag bestämt mig medvetet så verkar jag undermedvetet inte ha gjort det. Det är som om en annan tar över min kropp och mitt tänkande när jag blir bjuden något och det är helt omöjligt att tacka nej. Jag är verkligen förtvivlad och mår jättedåligt över mig själv. Jag får väl skriva in mig själv i ett missbrukspreventionsprogram eller likande för jag beter mig som knarkarna jag själv arbetar med, fast för mig är det socker och godis och inte amfetamin, men beteendet är det samma!

1 kommentar:

  1. Jag är inne i en likadan period just nu. Jag har gått upp till min ursprungsvikt och det är sjukt pinsamt. Igår åt jag först en näve nötter på dagen och sedan en påse marsmallows och på kvällen fick jag i och för sig inte ner mer än en fjärdedels kycklingtallrik (hade ont i halsen) men jag äter det jag kommer över. Gärna i mängder dessutom. Sån var jag nog banne mig inte ens innan jag började att viktväkta. Jag håller på att bli galen. Men orkar liksom inte ta tag i det just nu. Jag skjuter det framför mig hela tiden trots att jag ser ut som jag vette fan vad. Det är hemskt.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive